Et unikt og gratis print af værket 'Pige med ballon' var det streetartisten Banksy tilbød britiske vælgere, hvis de undlod at stemme konservativt på torsdag.

Et unikt og gratis print af værket 'Pige med ballon' var det streetartisten Banksy tilbød britiske vælgere, hvis de undlod at stemme konservativt på torsdag.

Kunst

Ulovligt: Banksy dropper tilbud om gratis kunst til gengæld for stemmer

Den anonyme gadekunstner tilbød vælgere et gratis kunstværk, hvis de lod være at stemme på de konservative. Men det utraditionelle tilbud er ulovligt, siger engelsk politi.

Kunst

Det var ellers et godt tilbud.

Send et foto af en stemmeseddel uden et konservativt kryds og modtag et gratis kunstværk af den verdensberømte, anonyme gadekunstner Banksy.

Det var udmeldingen på kunstnerens hjemmeside for et par dage siden.

»Bare send et foto af din stemmeseddel fra valgdagen, der viser, at du stemte imod de konservative og denne gratis gave vil blive sendt til dig«, stod der ifølge Guardian.

Kunstværket var unikke editioner af et af Banksys mest berømte værker 'Pige med ballon', et motiv af en lille pige, der rækker ud efter en Union Jack-ballon, altså det britiske flag.

Tilbagekaldelse af produkt

Men tilbuddet var ulovligt. Ikke kun for kunstneren, men også for de vælgere, der eventuelt ville lade sig friste af tilbuddet.

Det har politiet i Avon og Somerset pointeret over for BBC:

»Vi har modtaget en række klager over et tilbud til folk i de seks valgkredse i Bristol, hvor man kan modtage et gratis Banksy-print til gengæld for, at de stemmer på en bestemt måde i det kommende valg. Vi kan bekræfte, at vi undersøger tilbuddet«, sagde en polititalsmand til BBC i går og understregede, at et sådan tilbud var ulovligt.

»Det er en strafbar handling ifølge 'the Representation of the People Act 1983' for enhver vælger at modtage gaver eller lignende i tilbud for at stemme eller undlade at stemme«, sagde politiet til BBC.

I dag har kunstneren så fjernet den kontroversielle tilbud fra sin hjemmeside. I stedet står der nu følgende:

»Tilbagekaldelse af produkt: Jeg er blevet advaret af valgkommissione om, at det gratis tilbud om et print vil gøre valgresultatet ugyldigt. Så jeg må beklageligt meddele, at dette uigennemtænkte og retsligt tvivlsomme tilbud nu er aflyst«.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden