Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stjerner. Nikolaj Coster-Waldau (tv) og Thure Lindhardt spiller hovedrollen i serien som bandemedlemmerne Jan og Bo Weimann
Foto: PER ARNESEN

Stjerner. Nikolaj Coster-Waldau (tv) og Thure Lindhardt spiller hovedrollen i serien som bandemedlemmerne Jan og Bo Weimann

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Blekingegade' fangede over en million seere

Mere end en million så TV 2-serie, som dog ikke kommer i nærheden af DR's succeser.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Historien om Danmarks meste berømte forbryderbande har fået stor opmærksomhed særligt gennem Peter Øvig-Knudsens bestsellende bøger, en dokumentarfilm i biograferne samt flere andre bøger.

I går blev det så tid til TV 2's dramatiserede favntag med banden.

LÆS ARTIKEL

Serien 'Blekingegade' er TV2's største dramsatsning i år, og løber i fem afsnit frem til årsskiftet. Men selvom seriens første afsnit med 1,2 millioner seere blev ugens mest sete, er tallet ikke prangende i forhold til DR's dramaserier, der har erobret søndagens aftenflade gennem årene.

Serien 'Livvagterne' havde til sammenligning 1,4 millioner seere til første afsnit, mens serier som 'Rejseholdet' og 'Forbrydelsen' i snit havde 1,7 millioner seere, skriver Mediawatch.

Lunkne anmeldelser
Ingen af dagbladenes anmeldere har taget overstrømmende imod TV 2's serie.

Politikens Kim Skotte lægger i sin anmeldelse vægt på, at udsendelsen modsat de andre ting, der er produceret om banden danne gang er skåret som rendyrket drama.

»Når man vælger at lade to så højtprofilerede navne som Ulrich Thomsen og Nikolaj Coster-Waldau spille hovedrollerne, signalerer man, at det er drama og ikke autenticitet, der står øverst på dagsordenen«.

LÆS ARTIKEL

Serien får fire ud af seks stjerner, og bliver udråbt som grundlæggende spændende og velspillet tv-underholdning - som dog indtil videre ikke gør seeren klogere.

Effektiv krimi
Ekstrabladet giver ligeledes serien fire stjerner ud af seks og tegner et billede af serien, som en krimi, der er godt skruet sammen, men peger også op på at kun tre af bandens medlemmer bliver tegnet som personer, og at er skåret bort.

»Med andre ord fungerede det indledende afsnit glimrende som effektiv krimi, men hvis man har ambitioner om andet og mere end at levere spektakulær underholdning til aftenkaffen krydret med kendte skuespillere – hvad man forhåbentlig har, sagens mange principielle lag taget i betragtning – så skal der altså graves lidt dybere og bredere fremover. Så det sætter vi vores lid til sker.

LÆS ANMELDELSEEkstra Bladets anmeldelse ( Eksternt link)

Hos Jyllands-Posten er roserne mere sparsomme.

Kamera med Parkinson
Anmelderen Henrik Lyding giver serien beskedne to stjerner, og peger på at TV 2 som dramaproducenter er i en lavere vægtklasse end konkurrenterne på DR.

LÆSJyllands-Postens anmeldelse ( Eksternt link)

Replikkerne klinger af pap og udenadslære, kameramanden mistænkes for at lide af Parkinson på grund af det rystende kamera, og serien er klippet flimrende og umusikalsk, skriver han og spørger retorisk:

»Blev jeg fanget ind af historien, af personerne, af fortællestilen, musikken, klipningen, det visuelle udtryk? Næh, det gjorde jeg ikke«.

Forvirrende spænding

BerlingskeTidende peger også på seriens mumlende lydkvalitet.

Under overskriften 'Forvirrende spænding' giver Ebbe Iversen tre stjerner og slår ned på den hektiske klipning.

»Det kan være virkningsfuldt, men også anstrengende, og i det flimrende første afsnit af »Blekingegade« betød det, at vi aldrig fik ro til at overskue den spegede histories baggrund og fundament«.

LÆS Berlingske Tidendes anmeldelse ( Eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden