Valgkamp. »Vi er alle Guds børn«, sagde Barack Obama, da han blev spurgt til homoseksualitet.
Foto: CHARLES DHARAPAK/AP

Valgkamp. »Vi er alle Guds børn«, sagde Barack Obama, da han blev spurgt til homoseksualitet.

Medier

Obama holdt valgkamp efter 'De unge mødre'

Under valgmøde på MTV lovede Barack Obama i aftes at stoppe hærens omstridte homo-politik.

Medier

I aftes var det for en stund slut med rap-videoer, teenageprogrammer og pop-stjerner på de amerikanske tv-stationer BET, MTV og CMT

I stedet tog USA's præsident, Barack Obama, scenen under et valgmøde op til midtvejsvalget om mindre end tre uger, som tv-stationerne transmitterede i fællesskab.

2. november skal amerikanerne vælge en ny kongres - deres udgave af Folketinget - så Obama kæmper hårdt for sine demokratiske partifæller.

LÆR MERE

Barack Obama har tidligere fortalt amerikanske medier om musikken på sin iPod - for eksempel rap med Lil Wayne - men i aftes var det en ganske alvorlig præsident, der greb mikrofonen.

Under sin valgturné har Obama tit været afslappet klædt uden slips eller blazer.

Foran det unge publikum i aftes var han dog tilbage i det klassiske politikertøj med jakkesæt og et blåt slips.

Præsidenten svarede på spørgsmål, som seerne sendte ind via det sociale netværk Twitter. Han blev blandt andet spurgt, om han mener, at homoseksuelle selv vælger deres seksualitet.

»Dette er en lægmands holdning, men jeg tror ikke, at det er et valg. Vi er alle Guds børn«, sagde han ifølge The Washington Post.

Homoseksuelle soldater

Der var mange ting, som præsidenten skulle forholde sig til - uddannelse, økonomi og Sudan var blandt meget andet på dagsordenen.

Diskrimination og mobning var blandt de større emner, beretter tv-stationen ABC.

For eksempel blev præsidenten spurgt om, hvorfor han ikke har fået ændret den såkaldte 'don't ask - don't tell'-politik.

LÆS MERE

Den betyder, at de amerikanske soldater ikke må være åbenlyst homoseksuelle. Til gengæld må hæren ikke udfritte soldaterne om deres seksualitet.

»Vi stopper denne politk (...), og vi stopper den on my watch (mens jeg er præsident, red)«, lovede præsidenten.

For nylig var et lovforslag om at stoppe politikken til afstemning i Senatet, men den kunne ikke samle nok stemmer.

Mobning på internettet kom han også ind på, og her mindede han publikum og seere om, at de alle har et ansvar.

»Loven er en kraftfuld ting, men loven stopper ikke, hvad der er i folks hjerter. Vi har alle en forpligtelse til at tænke på, hvordan vi behandler andre mennesker«, mener han.

GUIDE

Tilbage i 1994 deltog daværende præsident Bill Clinton i en lignende tv-debat, hvor han fik et spørgsmål om, hvilken slags undertøj han bruger.

Så private spørgsmål fik Obama dog ikke i de 60 minutter, der gik, inden han rundede af med at sige »husk at stemme«.

Før valgmødet viste MTV et afsnit af 'Teen Mom' - en amerikansk udgave af De unge mødre. Da Obama var færdig, blev det igen hverdag for tv-seerne.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce