drilleri. De mediepolitiske  ordførere for  henholdsvis V og S, Ellen Trane  Nørby og Mogens Jensen, er for  en gangs skyld næsten enige.  Arkivfoto:  Jens Dige

drilleri. De mediepolitiske ordførere for henholdsvis V og S, Ellen Trane Nørby og Mogens Jensen, er for en gangs skyld næsten enige. Arkivfoto: Jens Dige

Medier

Politisk flertal vil støtte webmedierne

Både S og V presser kulturministeren til at åbne for støtte til webmedier.

Medier

Oppositionen lægger nu hårdt pres på regeringen for at få åbnet for offentlig støtte til webmedier for første gang nogensinde.

LÆS OGSÅ

Socialdemokraterne, SF og de radikale vil fremlægge et beslutningsforslag i Folketinget, som indeholder præcis de ændringer af støtteordningerne, som oppositionen er enige med Venstre om, forklarer Socialdemokraternes medieordfører Mogens Jensen.

»Vi kan ikke blive ved med at ignorere nettet med den rivende medieudvikling, vi har«, siger han.

Bør justere mediestøtten sideløbende I denne uge udskød kulturminister Per Stig Møller (K) alle ændringer af mediestøtten til efter næste folketingsvalg.

Det skete med henvisning til nedsættelsen af et nyt udvalg, der skal barsle med en undersøgelse af mediestøtten 1. oktober 2011.

»Jeg synes, det er mærkeligt, at ministeren ikke tager fat i de ting, som der allerede er bred politisk enighed om. Lad os da komme i gang«, siger Mogens Jensen.

Ellen Trane Nørby fra Venstre er enig med oppositionen i, at man godt kan justere mediestøtten sideløbende med, at udvalget arbejder med en større reform.

LÆS MERE

Hun henviser til en 13 måneder gammel rapport fra professor Anker Brink Lund og rådgivningsfirmaet Rambøll, som med en stribe forslag anviste, hvordan man kunne reparere på de gamle støtteordninger, så de blandt andet tager højde for internettet.

Rapporten blev bestilt af et bredt flertal i Folketinget, som ville have et oplæg til en reform af mediestøtten, så den ikke favoriserede papir frem for webmedier.

Noget kan gennemføres nu
»Det er klogt af ministeren at nedsætte et udvalg, hvor branchen sidder med under forberedelserne af de store reformer. Vi ved jo fra filmområdet, hvor effektivt det kan være.

Men når det er sagt, så er der jo enkelte forslag, vi er enige om, og som sagtens kan gennemføres nu. Forslag, som har støtte helt ind i Dansk Journalistforbund og Danske Dagblades Forening«, siger Ellen Trane Nørby.

Ifølge Venstre kan man umiddelbart omlægge Dagbladsnævnet til et Medienævn, der også kan støtte netbaserede nyhedsmedier. Desuden kan omstillingspuljen åbnes, så den kan støtte omstilling til digitale platforme.Præcis de to forslag vil være en del af oppositionens beslutningsforslag, oplyser Mogens Jensen. Ellen Trane Nørby afviser dog blankt at gå med i et alternativt flertal uden om kulturministeren.

»Jeg er da glad for, at oppositionen nu har taget Venstres mediepolitik til sig, men sådan fungerer politik ikke. Det er politisk drilleri, og det ved Mogens Jensen også godt,« siger Ellen Trane Nørby.
»Vi har hele tiden sagt , at det var en flertrinsraket«

Til gengæld vil Ellen Trane gå i dialog med kulturminister Per Stig Møller (K) for at få ham til at åbne for mindre ændringer af mediestøtten sideløbende med, at udvalget arbejder. »Vi har hele tiden sagt , at det var en flertrinsraket. De store reformer skal gennemarbejdes ordentligt for at passe på de store vigtige publicistiske medier, vi har. Samtidig presser vi på, så udviklingen ikke går i stå«, siger Ellen Trane. Oppositionens beslutningsforslag vil ifølge Mogens Jensen også indeholde en pulje øremærket til undersøgende journalistik, der kan søges af alle medietyper. Netop det forslag er også tidligere stillet af Ellen Trane Nørby.LÆS OGSÅ

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce