Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Misbrugt. Bubber taler i aftenens program på TV 2 med en kvinde, hvis  geder har været udsat for seksuelle  overgreb af en såkaldt fencehopper.  Foto: Jakob Johansen/TV 2

Misbrugt. Bubber taler i aftenens program på TV 2 med en kvinde, hvis geder har været udsat for seksuelle overgreb af en såkaldt fencehopper. Foto: Jakob Johansen/TV 2

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bubber vækker ramaskrig med dyresex-program

Torsdag aften sætter Bubber fokus på sex med dyr. Klager er allerede væltet ind.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Programmet ’Verden ifølge Bubber’ sætter torsdag aften fokus på sex med dyr.

Allerede inden programmet er sendt, får TV 2 en strøm af klager fra seerne, der anklager kanalen for at jagte sensationer.

»Hvordan kan man synke så dybt og samtidig nærmest gøre det til en normalitet, at nogle mennesker har denne syge interesse? (...) Er det virkelig, hvad man på TV 2 vil være kendt for?«.

Sådan lyder en af de mange klager, som kommer på baggrund af en trailer for programmet. Allerede i traileren tager Bubber afstand fra sex med dyr med ordene:

»Jeg har altid været fascineret og nysgerrig på, hvordan vi mennesker lever. Der er mennesker, jeg beundrer. Mennesker, jeg synes er originaler, og mennesker, som jeg slet, slet, slet ikke forstår«.

I selve programmet er Bubber langt fra den traditionelt tilstræbt objektive vært.Herefter ser man et billede af Bubber og en kvinde i et sommerhus. Bubber siger: »Nu kommer der nogen, hvor vi kan lave en aftale om, at deres hund hopper på dig.«

I selve programmet er Bubber langtfra den traditionelt tilstræbt objektive vært.

Han kalder sex med dyr for ’klamt’ og fokuserer på, at sex med dyr i Danmark ikke er forbudt, hvorefter han selv argumenterer for et forbud, fordi dyrene hverken kan sige fra eller til.

Palle Strøm: Det er ægte publicservice Programdirektør på TV 2 Palle Strøm afviser, at TV 2 jagter sensationer. »Umiddelbart tænkte jeg også, at det ville være alt for sensationssøgende at sende den slags i primetime på landets største tv-kanal, men når man ser programmet, så rejser det nogle væsentlige problemstillinger«, siger Palle Strøm. Ifølge Palle Strøm sætter programmet fokus på, at sex med dyr er lovligt i Danmark modsat mange andre lande.

Han mener også, at det balancerer det stærkt subjektive program, at formanden for Det Dyreetiske Råd får lov til at argumentere imod et forbud.»Vi fanger seerne med fascination, og når de så kommer ind, så er der substans og væsentlighed. Det er ægte public service. Jeg vil hellere lave Bubber til en halv million danskere end smalt tv til ti mennesker«, siger Palle Strøm.

Er det nødvendigt at have et fordømmende udgangspunkt, når man laver programmer om så kontroversielle emner?

»Bubber siger noget af det, man tænker derhjemme. Når det er sagt, så kan seeren lettere være mere åben for det, man oplever i programmet«, siger Palle Strøm.

Programdirektøren mener, at Bubbers program er i familie med den britisk amerikanske journalist Louis Theroux, der kommer tæt på usædvanlige miljøer ved at bruge sin egen person.

LÆS ARTIKEL

»Det baner vej for en mere autentisk objektiv formidling end den distancerede klassiske konfliktorienterede journalistik,« siger han.

Sex med golden retriever
Journalisten og forfatteren Erik Bork har skrevet bogen ’Danmark under dynen’. Han kan bevidne, at netop sex med dyr er et emne, som vækker stærke følelser.

Bogen indeholder flere beskrivelser af ekstreme former for sex. For eksempel deltager en kvinde i et voldsomt gang bang med 18 mænd i forbindelse med optagelsen af en pornofilm.

»I bogen beskriver jeg et samleje mellem en kvinde og en golden retriever, hvor det er helt tydeligt, at hunden glad og gerne deltager. Alligevel var det netop det kapitel, som vakte de stærkeste reaktioner«, siger Erik Bork.

Erik Bork mener, at diskussionen om sex med dyr er styret af følelser og en stadig stærkere puritanisme.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Der bliver begået langt værre overgreb mod dyr. For eksempel får millioner af grise klippet halen af. Litteraturen er fyldt med beskrivelser af sex med dyr fra Lida og Svanen over den græske mytologi til religiøse beskrivelser. For 100 år siden vidste alle, at det foregik på gårdene«, siger Erik Bork.

En dyrlæge i programmet anslår, at 5-7 procent af danske mænd har haft sex med dyr, mens det gælder 0,5 procent af kvinderne.I programmet interviewer Bubber en dyrlæge, som anslår, at 5-7 procent af danske mænd har haft sex med dyr, mens det gælder 0,5 procent af kvinderne.

Hun giver et eksempel med en hund, der har fået skader på ørerne, fordi de er blevet holdt fast under analt samleje.

Bubber interviewer også en kvinde, hvis geder har været udsat for et overgreb. Til trods for at politiet kunne identificere den såkaldte fencehopper, blev sagen henlagt.

Endelig bruger Bubber nettet til at komme i kontakt med danskere, som vil have sex med dyr.

Bubber bag skæg og briller
Han og en kvinde fra redaktionen bliver tilbudt sex med en hund og laver en aftale med et par om, at de skal komme på besøg i et sommerhus og tage hunden med.

Bubber er formummet bag falsk skæg og briller. Da han afslører sin identitet, ønsker parret ikke at fortælle, hvorfor de har sex med dyr – heller ikke selv om de bliver lovet anonymitet.

Derfor får Bubber aldrig givet seerne et svar på, hvad der driver folk til sex med dyr.

»Jeg går til emnerne med et åbent sind. Hvis jeg var fordømmende, havde jeg ikke talt med dyreetisk råd og fået argumenterne imod et forbud,« siger Bubber.

Du siger i indledningen, at du vil forstå det, du tager afstand fra. Men det lykkes jo aldrig at få en forklaring?

Bubber giver aldrig seerne et svar på, hvad der driver folk til sex med dyr.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce»Ambitionen er at åbne dørene til et miljø, som ellers er mørklagt, hvis det ellers er samfundsrelevant. Det lykkes ikke her, for der er ikke nogen, der vil stå frem, og vi kan ikke bringe det imod parrets vilje. Til gengæld får vi vist, hvor lidt man egentlig skal gøre for at blive tilbudt sex med en hund,« siger Bubber.

Klager inden udsendelse

I et blogindlæg på tv2.dk skriver seernes redaktør Lars Bennike, at serien ’Danmark ifølge Bubber’ »jævnligt fører til klager og kritik«. »Det bemærkelsesværdige er imidlertid, at seerne klager, inden programmet er sendt. Det er tankevækkende, og jeg har flere gange observeret, at der har været klager over trailerne for ’Danmark ifølge Bubber’ – men til gengæld ikke ret mange utilfredse henvendelser, når programmerne er sendt«, skriver Bennike. Til gengæld kritiserer seernes redaktør, at der er for meget ’hø hø’ og for lidt ’journalistiske vitaminer i gryden’, når programmet Go’ Morgen Danmark behandler emner som dildoer og årets side 9-pige i Ekstra Bladet.Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden