Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trusler? DR2-chef Arne Notkin afviser pure historien om, at han skulle have truet filmmagasinet Ekkos redaktør efter en debat i 'Deadline' i april. Ekko bedriver en »syg personhetz mod mig«, mener Arne Notkin.
Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Trusler? DR2-chef Arne Notkin afviser pure historien om, at han skulle have truet filmmagasinet Ekkos redaktør efter en debat i 'Deadline' i april. Ekko bedriver en »syg personhetz mod mig«, mener Arne Notkin.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Redaktør: DR-chef lovede mig bank efter 'Deadline'

DR2-chefen Arne Notkin afviser blankt at have truet redaktøren af filmmagasinet Ekko.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De var allerede sure på hinanden inden udsendelsen, DR2-chefen Arne Notkin og filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen.

Og efter debatten i 'Deadline' fortsatte fjendtlighederne, i hvert fald ifølge filmmagasinets referat.

Arne Notkin gik hen til Claus Christensen, prikkede en pegefinger i brystet på filmmagasinredaktøren og sagde til ham, at han »skal passe på«.

»Jeg kan banke dig!«
Et efterfølgende mundhuggeri fortsatte, stadig ifølge Ekkos referat i sommernummeret af magasinet, hele vejen ud af studiet, inden DR-chefen ude på gangen knyttede næven, viste den til Claus Christensen og sagde: »Jeg kan banke dig!«.

Lidt efter tilføjede Notkin, som er en noget tungere vægtklasse end fluevægteren Claus Christensen:

»Men det vil jeg ikke gøre«.

Uenighed om israelkritisk film
De to herrers stridspunkt i den famøse 'Deadline'-udsendelse, der fandt sted i april, var israelske Yoav Shamirs 'Defamation', en film, DR2 tøvede umanérligt længe med at vise, så længe, at filmmagasinet overhalede kanalen og distribuerede ’Defamation’ som månedens dvd-film i Ekko.

Arne Notkin angav i sin tid redaktionelle årsager til, at tv-kanalen tøvede med at vise filmen, selv om DR som medproducent har investeret 150.000 kroner i den.

LÆS ARTIKEL

Den holdning fik Ekkos redaktør til at spekulere i, at det er Notkins baggrund - han er tidligere formand for Dansk Zionistforbund - der trådte på bremsen og forhindrede den Israelkritiske films adgang til de danske tv-skærme.

Ekko: Trusler var ingen joke
Claus Christensen fra Ekko fastslår i dag, at det ikke virkede som »en joke«, da Arne Notkin knyttede og hævede næven.

»Jeg har forståelse for, at det er et ømtåleligt emne for ham, men det var en paradoksal oplevelse at blive inviteret til en debat af DR2 og bagefter blive truet med øretæver af kanalens egen chef«, siger Claus Christensen.

»Jeg har forståelse for, at man kan tabe hovedet i en hed debat, men det undrer mig, at Arne Notkin ikke har beklaget sin adfærd«.

Claus Christensen og Ekko står for en syg, løgnagtig og udokumenteret personhetz mod mig

Notkin: En syg hetz
Men DR2-chefen mener ikke, at han har noget at undskylde. Arne Notkin afviser blankt, at han skulle have truet Claus Christensen.

»Claus Christensen og Ekko står for en syg, løgnagtig og udokumenteret personhetz mod mig. Jeg har ingen yderligere kommentarer«, lyder reaktionen fra Arne Notkin ifølge Jyllands-Posten.

Notkins overordnede, direktøren for DR medier Gitte Rabøl, vil ikke kommentere historien om truslerne, men meddeler, at Arne Notkin er blevet foreholdt anklagen, og at han afviser den »på det bestemteste«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden