Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Kontroversiel. Glenn Beck har for vane for at indtage ellers ledige standpunkter.
Foto: SEBASTIAN SCHEINER/AP

Kontroversiel. Glenn Beck har for vane for at indtage ellers ledige standpunkter.

Medier

Konservativ radiovært kalder Utøya-unge for »Hitler Jugend«

... Og Geert Wilders er dansker, ifølge amerikaneren Glenn Beck.

Medier

Den amerikanske radiovært og højrefløjsikon Glenn Beck har for vane med jævne mellemrum at stikke hovedet frem med sit ucensurerede syn på verdens gang.

Både jøder, muslimer, sorte, miljøforkæmpere og ikke mindst Barack Obama har fået hug af den stærkt konservative Beck, der nyder enorm popularitet i den amerikanske 'Tea Party'-bevægelse.

LÆS OGSÅ

Og nu giver han på vanlig kontroversiel - eller upassende - vis også sit besyv med i forbindelse med massakren på den norske ø Utøya, hvor 68, fortrinsvis unge mennesker er skuddræbt.

»Der var et skyderi på en politisk lejr, hvilket lyder lidt som Hitler Jugend, eller hvad det nu er. Hvem laver en lejr for børn, der kun handler om politik? Frastødende«, siger Glenn Beck i dag i sit radioprogram, The Glenn Beck Program.

Danskeren Geert Wilders
Sætningen indgår i en sammenhæng, hvor radioværten taler løst og fast om terrorbombningen i Oslo og skyderiet på Utøya.

Hændelser som Glenn Beck mener, at han selv forudså ville ske i én af sine udsendelser sidste år.

»Det, der skete, er præcis, hvad jeg advarede mod, ville ske sidste efterår. Kan vi finde klippet, hvor jeg siger det? Det er faktisk en ganske berømt monolog«, begynder Glenn Beck, inden han beviser en vis sløset omgang med fakta, når det kommer til europæsik politik.

»Det er monologen, hvor jeg taler om Geert Wilders... Geert Wilders er politikeren fra Danmark. Danmark, mener jeg. Han advarer os om, at vi er i problemer. I store, store problemer«, siger radioværten.

Advarede Europa sidste år

Beck bevæger sig ind og ud af fortællingen om sit møde med Geert Wilders og hollænderens islamkritiske holdninger, inden han vender tilbage til, hvad det var, han advarede imod sidste efterår.

»Europa kommer i finansielle problemer, og Europa kommer også i problemer med radikal islam, for byerne bliver oversvømmet ...«, siger Glenn Beck.

Herefter stykker han et rationale sammen, der går på, at den yderste europæiske højrefløj vil gøre voldeligt oprør mod de siddende regeringer for at erstatte dem med egne regeringer, der vil dæmme op for muslimsk indvandring.

Glenn Beck afslutter sin monolog med at erklære, at han tager stærkt afstand fra Anders Behring Breiviks terrorhandlinger.

HØR UDSENDELSE (eksternt link)The Glenn Beck Program

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce