Bøn. Morgenandagtens lytterer er ikke rykket med over på DAB-radio. Det får betyrelsesmedlemmer i DR til at kræve programmet flyttet tilbage på FM-båndet. (arkivfoto)
Foto: Niels Hougaard

Bøn. Morgenandagtens lytterer er ikke rykket med over på DAB-radio. Det får betyrelsesmedlemmer i DR til at kræve programmet flyttet tilbage på FM-båndet. (arkivfoto)

Medier

Kristne lyttere var ikke klar til DAB

Teolog protesterer voldsomt over, at 'Morgenandagten' ikke findes på FM længere.

Medier

Antallet af lyttere, der fast stiller ind på 'Morgenandagten' er faldet fra 43.000 til 8.000, siden det daglige program blev flyttet fra P2s morgenflade til DAB per 1. november.

Det går ikke, mener Katrine Winkel Holm, præst og bestyrelsesmedlem i Danmarks Radio.

»Morgenandagten er en slags dåbsattest for DR. Når DR hver dag begynder med en lille gudstjeneste, er det et symbolsk tegn på, at vi lever i et kristent land. Hvis vi slagter Morgenandagten, er det en aktiv afkristning af DR. Og som bestyrelsesmedlem bliver det over mit lig, hvis det skal ske,« siger hun til Kristeligt Dagblad.

Flytningen af Morgenandagten er sket, fordi Radio 24syv overtog P2s FM-kanal, men den forklaring får ikke teologen til at helme.

»Nu er programmet DR’s ansvar. Man har behandlet det som en vanartet unge, man blot har lyst til at pakke af vejen. Hvis man bliver ved på den måde, så tror pokker, at det dør«, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Skal over på P1 Bestyrelsesmedlem i DR Ole Hyltoft bakker hende op, og mener omlægningen til DAB og det følgende lave lyttertal minder om en udryddelse og vil nu foreslå, at programmet rykker ind på P1.

Foreningen KLF, Kirke & Medier, der repræsenterer kirkeligt interesserede mediebrugere, har startet en underskriftindsamling, men landsformanden Lars-Peter Melchiorsen tror ikke på, at DR flytter Morgenandagten tilbage på FM.

Ansvarligt af DR

Det mener Zenia Stampe, næstformand for De Radikale, heller ikke DR bør, for kirkestoffet skal ikke have positiv særbehandling.

»Hver morgen er der 227.000 danskere, der stiller ind på radioavisen og P1 Morgen, når de sidder i bilen på vej til arbejde. I samme tidsrum tiltrækker Morgenandagten på P2 kun 38.000 lyttere. Der er altså næsten seks gange flere lyttere til nyheder og analyser, end der er til salmesang og bibellæsning«, argumenterer hun og konkluderer, at »der er simpelthen tale om ansvarlig programplanlægning«.

DR selv forsvarer da også flytningen af Morgenandagten med, at stationen ikke kan tillade et stort tab af lyttere i den vigtige sendetid, som morgenen er. Det skriver direktøren for DR Danmark, Inger Bach, i en kronik.

Programmet er i øvrigt DRs ældste og har været sendt live fra Vor Frue Kirke i København i 80 år.

Sagen tages op på DRs bestyrelsesmøde 13. december.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce