Nedad. Jørgen Ramskov er manden, der skal bringe Radio24syv ind i danskernes bevidsthed. I øjeblikket går det ikke den rigtige vej.
Foto: Martin Lehmann (arkiv)

Nedad. Jørgen Ramskov er manden, der skal bringe Radio24syv ind i danskernes bevidsthed. I øjeblikket går det ikke den rigtige vej.

Medier

P1 er godt i gang med at erobre sine lyttere tilbage

Den nye FM-kanal Radio24syv har ikke nuppet lyttere fra P1 efter tre måneder. Tværtimod.

Medier

Der blev skrevet rigtig meget om Radio24syv i dagene omkring premieren i starten af november sidste år.

Den såkaldte 'Radio Møller' skulle drives af Berlingske Media og PeopleGroup, og kanalen ville genremæssigt lægge sig et sted mellem P1 og P4 og helst også gerne stjæle lyttere fra netop de to kanaler.

LÆS OGSÅ

Den mission får den nye licensfinansierede kanal 100 millioner kroner om året til at forfølge, og efter stationens første måned i luften så det ud som om, projektet var helt på rette vej.

Lyttertallene lå på ganske imponerende 450.000, der var forbi kanalen ugentligt, men efter tre måneder er luften nu gået lidt ud af ballonen.

I uge 4 var lyttertallet pr. uge røget helt ned på 280.000, skriver DR Presse.

P1's dagprogrammer stiger

Det vil med andre ord sige, at missionen med at stjæle andele fra P1 ikke er lykkes, og faktisk skriver DR Presse, at P1 på trods af at have afgivet sin aftenflade til P2 nu har fået endnu flere lyttere i dagtimerne.

P1's lyttertal over en uge lå i uge 4 på 650.000 lyttere.

»Lytningen i dagtimerne er steget, og da den del af P1’s sendetid fortsat kan høres på samme måde som tidligere, så må stigningen især skyldes, at flere af koncepterne er blevet skærpede, at vi har haft fokus på at fastholde lytterne fra det ene program til den næste, og at genudsendelsesprocenten mellem 6 og 18 er sat kraftigt ned« siger kanalchef for P1, Anders Kinch-Jensen, til DR Presse.

Det er programmer som ’Filmland’, ’Harddisken’, ’Kulturnyt’ og ’Sundhed på P1’, der de seneste måneder alle har fået flere lyttere, når de bliver sendt i dagtimerne. Generelt er P1’s samlede lyttertal overraskende upåvirket af, at kanalen siden 1. november har delt FM-frekvens med P2 og i øvrigt fået en ny konkurrent i Radio24syv.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce