Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Massoud Hossaini/AP
Foto: Massoud Hossaini/AP

Skræmmende. AFP's Massoud Hossaini vandt årets Pulitzer-pris for bedste nyhedsfoto.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netmedier løber med USA's flotteste journalistpris

For første gang i over tre årtier blev der ikke uddelt en Pulitzer-pris for fiktion.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huffington Post og Politico kunne i år løbe med deres første Pulitzer-priser. Det sker blot tre år efter, at netmedier overhovedet har fået mulighed for at deltage i konkurrencen.

Pulitzer-prisen bliver anset for at være den mest prestigefyldte journalistik-pris i USA. I 1973 vandt for eksempel Washington Post prisen for deres afdækning af Watergate-skandalen.

I går blev årets Pulitzer-priser uddelt ved en stor fest på Columbia University i New York.

Her blev bl.a. netmediet Huffington Post belønnnet for en serie artikler i 10 dele om sårede, hjemvendte soldater fra krigene i Irak og Afghanistan. Projektet havde navnet 'Beyond the Battlefield', og hos Huffington Post, som er startet af Arianna Huffington, var der naturligvis jubel over, at man havde vundet.

»Det er en bekræftelse af, hvad Arianna altid har sagt: Du kan lave fantastisk journalistik på enhver platform«, udtalte David Wood, journalisten bag 'Beyond the Battlefield', ved prisoverrækkelsen.

LÆS OGSÅ

New York Times vandt to priser
Hos det politiske magasin på nettet, Politico, var det satiretegneren Matt Wuerker, der løb med en pris.

New York Times var den eneste amerikanske avis, som kunne gå hjem med to priser. Avisen vandt for bedste forklarende journalistisk og bedste internationale dækning.

AFP's Massoud Hossaini tog prisen for årets bedste nyhedsfoto. Hans fotografi viser en pige, som skriger sin rædsel ud i minutterne efter et selvmordsangreb i Kabul.

Ingen pris til fiktion

For første gang i over tre årtier, var der i år to kategorier, hvori Pulitzer-prisen ikke blev uddelt. Heriblandt prisen for bedste fiktion. Det skuffer Paul Bogaard, der er direktør for det amerikanske forlag Alfred A Knopf.

»Det er virkelig en skam, at juryen ikke kunne finde en vinder... Det er en pris, som kan ændre en forfatteres karriere radikalt«, siger Paul Bogaard til BBC.

Tidligere vindere af Pulitzers fiktionspris tæller blandt andet forfatterne Harper Lee, Michael Cunningham, Philip Roth og Norman Mailer.

Juryen bag prisen havde ellers snævret feltet blandt de potentielle vindere i år ned til tre navne. Men ingen af navnene kunne opnå et flertal af stemmerne.

»Derfor, efter længere overvejelser, har vi ikke uddelt en pris i kategorien«, siger talsmanden for Pulitzer-prisen, Sig Gissler, til BBC.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden