Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hurra. DR's 'Detektor'-vært Thomas Buch-Andersen jubler over at vundet priser i en konkurrence, han selv har afsløret som et meget tvivlsomt foretagende.
Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Hurra. DR's 'Detektor'-vært Thomas Buch-Andersen jubler over at vundet priser i en konkurrence, han selv har afsløret som et meget tvivlsomt foretagende.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

BBC-chef: DR's radiopriser er intet værd

Konkurrenterne mener, kritisk DR-program har købt sig til radiopriser.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Superlativerne snublede over hinanden, da DR for nylig kunne meddele, at radioprogrammet 'Detektor på P1' havde vundet to trofæer ved 'VM i radio' - festivalen 'The World's Best Radio Programs' i New York.

Værten Thomas Buch-Andersen mente, han havde nogle af »verdens bedste kolleger«, at VM-priserne var »overvældende«, og han følte sig »megastolt«, fordi det understregede, at 'Detektors' faktatjek-journalistik virkelig blev »værdsat«.

Hans kanalchef, Anders Kinch-Jensen, var lige så begejstret:

»Jeg er stolt over, at redaktionen kan udvikle programmer med så stor gennemslagskraft hver eneste uge – tilmed i en grad, så det både bliver prisbelønnet og kopieret i ind- og udland«, udtalte han.

WWW Se DR's meddelelse om priserne til 'Detektor' ( eksternt link)

Men DR's konkurrenter Radio 24syv var knap så imponerede. Her lavede kanalcheferne Mads Brügger og Mikael Bertelsen et faktatjek på priserne til faktatjek-programmet. Og Brügger og co. kom frem til, at der snarere var tale om 'VM i fusk' end 'VM i radio'.

»Festivalen afholdes af New York Festivals, et privat og dybt kommercielt foretagende (...) Forretningsmodellen er, at man betaler for at deltage i festivalerne hos New York Festivals, og det er fair at sige, at deltagerne næsten er sikre på IKKE at drage tomhændede hjem. Således vandt 20 ud af 26 deltagende lande i dette års 'World's Best Radio Programs' en eller flere priser - deriblandt DR's 'Detektor'«, lød det i Radio24syv's medieprogram 'Interne Affærer'.

BBC: Priserne har ingen værdi

Og i den seneste udgave af 'Interne Affærer' bakker britiske BBC's ledende radiodokumentar-redaktør op om Radio24syv's konklusioner:

»'The World's Best Radio Programs' har ingen værdi overhovedet. Det er et rent kommercielt foretagende, og hvis man betaler, hvad det koster at deltage, vinder man en pris«, siger redaktøren Simon Elwes.

Elwes oplyser, at The New York Festivals kom til London for at overtale BBC til at deltage i deres prisuddeling, og det lå i kortene, at arrangørerne havde brug for en prominent public service-broadcaster til at blåstemple prisuddelingen.

Men da BBC undersøgte tingene, fandt man ud af, at værdien af festivalens priser er »lig nul«.

WWW Læs mere på 'Interne Affærers' side på Facebook ( eksternt link) eller hør seneste udgave her ( eksternt link)

Som ironisk krølle på historien har 'Detektor' selv sat kritisk fokus på den udskældte festival, fordi man mente, at uddelingsprincipperne var uklare.

Og ifølge mediawatch.dk nåede man frem til, at det er hemmeligt at få at vide, hvor mange konkurrenter, der har været i en given kategori. Og at juryen ikke vurderer programmerne mod hinanden, men på en karakterskala.

I princippet kan alle altså vinde guld, man kan vinde guld over nul modstandere - eller ingen kan vinde noget som helst.

Men det afholdt altså ikke DR fra at deltage i selvsamme konkurrence.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden