Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Lovstramning. Morten Messerschmidt foreslår en stramning af medieansvarsloven, så der indføres et afsnit om brugen af eksperter i pressen.
Foto: ADRIAN JOACHIM

Lovstramning. Morten Messerschmidt foreslår en stramning af medieansvarsloven, så der indføres et afsnit om brugen af eksperter i pressen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF vil lovgive om mediers brug af eksperter

Nyhedschef på TV 2 mener, at Messerschmidt's forslaget vil føre til »italienske tilstande«.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mange af de eksperter, der jævnligt optræder i medierne, bruger deres ekspertkasket til at fremme bestemte politiske holdninger. Og ofte har eksperterne slet ikke forsket i det, som medierne lader dem udtale sig om.

Det mener Dansk Folkepartis EU-parlamentsmedlem Morten Messerschmidt, som konkret vil stramme medieansvarsloven, så der indføres et nyt afsnit om god brug af eksperter i pressen, skriver Berlingske Tidende.

»Mit forslag ville være: Saglighed, nøgternhed, tilbageholdenhed og videnskabelig ballast i form af hyppige udgivelser i relevante videnskabelige publikationer. Hvis eksperter skal adskille sig fra politikere, kræver det netop ekspertviden«, siger Morten Messerschmidt.

»Italienske tilstande«

DF's medieordfører, Morten Marinus, bakker fuldt op om forslaget, som han vil fremføre ved de snarlige forhandlinger om en revidering af medieansvarsloven.

Nyhedschef på TV 2 Michael Dyrby mener, at forslaget vil føre til »italienske tilstande«.

SKRIV

Børsens chefredaktør, Anders Krab-Johansen, er enig og opfordrer Messerschmidt til at læse Grundlovens afsnit om ytringsfriheden.

Både partier i rød og blå blok vender sig imod forslaget.

»Det skal ikke skrives ind i loven, hvem medierne må kalde eksperter og i hvilke sammenhænge«, siger medieordfører Ellen Trane Nørby (V), der dog hilser debatten om pressens brug af ekspertkilder velkommen.

Socialdemokraternes Henrik Sass Larsen er endnu mere karsk i kritikken af forslaget, som han kalder »meningspoliti« og »censur«, skriver avisen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden