Ups. DR gav Radio24syv en utilsigtet håndsrækning i bestræbelserne på at få lyttertallet banket op.
Foto: LÆRKE POSSELT (arkiv)

Ups. DR gav Radio24syv en utilsigtet håndsrækning i bestræbelserne på at få lyttertallet banket op.

Medier

Signalforvirring: Radio24syv overtog DR's frekvens

Signalet forsvandt fra alle DR's radiokanaler i godt 20 minutter.

Medier

Radio24syv har haft sit hyr med at få lytterne til at stille ind på frekvensen, men i 21 minutter i dag fik radiokanalen hjælp fra uventet kant.

Et servernedbrud hos Danmarks Radio lagde samtlige DR-radiokanaler ned, og som en mystisk bivirkning rykkede Radio24syv ind på P3.

På de øvrige DR-radiokanaler var der enten hyletoner eller støj, forklarer teknisk servicechef Mikkel Müller:

»Vi ved stadig ikke, hvad der er gået galt. Men fejlen skete i forbindelse med det årlige servicetjek af vores routersystem, der håndterer al lyd i DR. Vi var i gang med at gå fra et system til et andet, det man i fagsproget kalder en rutinemæssig failover, og det var i den proces, radiosignalet forsvandt på alle kanalerne. Det er et tjek, vi har udført mange gange før uden problemer, så vi står uforstående over, hvad der kan være sket. Det undersøger vores teknikere netop nu«, siger Mikkel Müller.

Hvordan gik det til, at Radio24syv kunne overtage DR's frekvens?

»Det er også et mysterium for mig. Vi snakker med Teracom, der står for sendenettet, og vi prøver at finde ud af, om fejlen er sket hos dem eller hos os. Jeg glæder mig meget til at få det opklaret«, siger servicechefen.

Nedbruddet skete i tidsrummet klokken 13.18 til 13.39, hvor alle kanaler igen kom op at køre, bortset fra P6, der først kom i gang klokken 13.42.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce