Infight. 'Ålen' er blevet vred over nogle artikler i filmmagasinet Ekko.
Foto: JUST LARS

Infight. 'Ålen' er blevet vred over nogle artikler i filmmagasinet Ekko.

Medier

Peter Aalbæk i krig med filmmagasin: De skal knaldes 'big time'

Zentropa-boss vil sagsøge filmmagasin for injurier.

Medier

Der er udbrudt åben slagudveksling mellem direktøren for filmselskabet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, på den ene side og filmmagasinet Ekko med chefredaktør Claus Christensen på den anden side.

Den flamboyante direktør, der går under navnet 'Ålen', er af den opfattelse, at Ekko gentagne gange har skrevet negative artikler om ham og Zentropa - uden at foreholde Aalbæk kritikken.

»Filmmagasinet har helt uretmæssigt beskyldt mig for at tage en kvart million kroner fra en masse unge mennesker, som har betalt for at blive castet. Det vil jeg køre en injuriesag på, for det er en uretmæssig anklage«, siger Peter Aalbæk Jensen.

LÆS OGSÅ

Derudover er Aalbæk vred over en artikel i det nyeste nummer af Ekko, hvor instruktøren Anders Rønnow Klarlund udtrykker sin frustration over livet som filminstruktør i Zentropa, og at han i egen udlægning blev forledt til at købe Zentropa-aktier, der faldt kraftigt i værdi.

Jeg tror ikke, jeg er klar til at begrave stridsøksen. De skal knaldes , så de kan lære det

»Jeg er ærgerlig over, at Ekko endnu en gang bringer en stor artikel med angreb, som jeg heller ikke får lov at svare på«, siger Peter Aalbæk, som dog ikke mener, at der i den sag er grundlag for en injuriesag, men måske en sag om dårlig presseskik.

Ekkos chefredaktør afviser
Claus Christensen, chefredatør for Ekko, undrer sig over Peter Aalbæks vrede i denne sag.

»Den pågældende artikel fra Anders Rønnow Klarlund er ikke en nyhedsartikel, men en personlig beretning - et essay. Samtidig indeholdt artiklen ikke håndgribelige anklager, der kunne være injurierende. Derfor valgte vi at trykke artiklen, men Peter Aalbæk fik som den allerførste bladet«, siger Claus Christensen, der understreger, at man bagefter gav Peter Aalbæk mulighed for at komme til orde på nettet i et længere interview.

På samme måde afviser Claus Christensen Peter Aalbæks kritik af historien om unge skuespillere, som betalte for at gå til casting - hvor det ifølge Aalbæk blev udlagt som, at han og Zentropa havde modtaget 250.000 kroner.

»Jeg må melde hus forbi - der er ikke noget sted i den artikel, hvor vi påstår, at Peter Aalbæk har fået de penge. Vi kaldte det et Zentropa-projekt, blandt andet fordi det blev lanceret i Zentropas navn, og Aalbæk optræder i hvervefilmene«, siger Claus Christensen.

Senere kommenterede Aalbæk sagen i en artikel på filmmagasinets hjemmeside.

Forkælet af kulturjournalistikken

Claus Christensen tror, der ligger andre motiver bag Aalbæks fremfærd.

»Aalbæks angreb handler i mine øjne ikke om de to artikler, men han forsøger at lukke munden på et magasin, der har bragt en kritisk artikel om at lave film hos Zentropa. Der er få, der har været så forkælede af den danske kulturjournalistik som Peter Aalbæk Jensen. Det er grotesk, at en mand, der har været kendt for sin frækhed og fandenivoldskhed, pludselig fremtræder så ømskindet og moraliserende«, siger Claus Christensen.

Peter Aalbæk Jensen mener sig dog uretfærdigt behandlet.

LÆS OGSÅ

»Jeg er ikke altid blevet behandlet med fløjlshandsker, og det fortjener jeg heller ikke. Men jeg opponerer imod, at jeg er blevet portrætteret forkert og negativt, uden at jeg har mulighed for at forklare mig«, siger Peter Aalbæk Jensen.

Peter Aalbæk vil på mandag tage kontakt til sin advokat og tage skridt til at rejse en sag om injurier og overveje, om magasinet skal indklages for Pressenævnet, der behandler sager om overtrædelse af de vejledende regler for god presseskik.

»Jeg tror ikke, jeg er klar til at begrave stridsøksen. De skal knaldes big time, så de kan lære det«, siger Peter Aalbæk Jensen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce