Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Polfoto
Foto: Polfoto

Kompromisløs. Simon Andersen var drivende kraft, da BT i 2010 skrev, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, da vist nok burde betale skat i Danmark.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Portræt: Lækagens bagmand har ingen bremser

Simon Andersen skal i dag forklare sig i Skattesagskommissionen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Simon Andersen har gennem snart tyve år i journalistik skrevet en masse mennesker ud på forsiden af de aviser, han har arbejdet for. Her til formiddag er han selv historien.

Nu er det andre, der spørger, og ham, der skal svare. Sandfærdigt. Som redaktionschef på BT skal han vidne i Skattesagskommissionen.

Han var drivende kraft, da BT i 2010 skrev, at Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, da vist nok burde betale skat i Danmark. Og det var BT, der året efter offentliggjorde den fortrolige afgørelse en uge før folketingsvalget.

Simon Andersen - og tre andre BT-medarbejdere, der skal vidne - vil svare venligt og imødekommende på spørgsmål fra kommissionen.

Men når kommissionen vil vide, hvorfra og hvornår BT fik de ni sider om Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skatteforhold, vil BT's advokat, Søren Juul, hæve stemmen og forklare BT-medarbejdernes tavshed med hensynet til bladets kilder.
Startede på Vestkysten

Kildebeskyttelse var dog næppe noget, Simon Andersen havde hørt om, da han som helt ung indledte sin journalistiske tour de force. Den 16-årige gymnasieelev kørte med aviser for dagbladet Vestkysten og var samtidig flittig meddeler til avisen med sportsnyheder fra hjembyen, Grindsted.

Den unge Simon havde dog blik for andet end udfoldelserne på fodboldbanen og bestormede Vestkysten med nyheder fra Grindsted og omegn.

LÆS OGSÅ

»Han havde allerede dengang et veludviklet blik for gode historier og fik flere og flere trykt i Vestkysten«, husker Christian Jensen. Han er chefredaktør på Information og ven med Simon Andersen siden ungdomsårene.
En mand uden bremser

Efter gymnasiet arbejde han på Vestkysten og den lokale Radio Victor, ligesom han var med til at starte en lokalradio i Grindsted.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden