Slut. På billedet fejrer den danske grandprix-deltager Brinck og den norske deltager Alexander Rybak, at de begge gik videre fra semifinalen i Moskva i 2009. Næste år er det slut med dansk-norske vennetjenester i semifinalen.
Foto: SERGEY PONOMAREV/AP

Slut. På billedet fejrer den danske grandprix-deltager Brinck og den norske deltager Alexander Rybak, at de begge gik videre fra semifinalen i Moskva i 2009. Næste år er det slut med dansk-norske vennetjenester i semifinalen.

Medier

Svenskere adskiller Danmark og Norge i Melodi Grand Prix

Producerne mener, det er mest 'fair', hvis Danmark og Norge ikke er i samme semifinale.

Medier

Først den gode nyhed.

Hvis du er Melodi Grand Prix-fan og gerne vil tage del i festlighederne i Malmø næste år, ved du allerede nu, at du skal en tur over broen for at heppe på den danske deltager tirsdag 14. maj.

Showets svenske producere og den europæiske tv-union, EBU, har nemlig besluttet at dele Skandinavien op, så Danmark kommer i den første semifinale, mens Norge bliver placeret i den anden semifinale, to dage senere.

Og det bringer os frem til den dårlige nyhed. For adskillelsen betyder, at vi ikke kan stemme på nordmændene, og - vigtigere - at de ikke kan stemme på os, og uden 'billige nabopoint' bliver vejen til finalen om lørdagen sværere. Norge og Danmark har historisk haft et overmåde godt øje til hinanden, når stemmerne skulle afgives.

Ingen andre nabolande bliver på forhånd skilt fra hinanden på samme måde i konkurrencen.

Beslutningen er taget for at sikre en »fair fordeling og tilstrækkelig tilgængelighed af billetter til nabolandene«, som det hedder på EBU's hjemmeside:

LÆS MERE Producere bestemmer rækkefølgen i Malmø 2013 ( eksternt link)

Producerne bestemmer rækkefølgen

Men her stopper nybruddet ikke i den fælleseuropæiske musikfest, Eurovision Song Contest.

For at skabe det bedste show har producerne nemlig også besluttet, at sangrækkefølgen ikke længere skal afgøres ved lodtrækning.

Kun fordelingen af landene i de to semifinaler og værtslandets plads i finalen vil i fremtiden blive afgjort ved lodtrækning. Ellers bestemmer producerne suverænt, hvilke lande der skal synge på hvilket tidspunkt.

LÆS OGSÅ

»Vi vil skabe fantastisk tv. For vores seere, og også for deltagerne. Ved at lade producerne bestemme rækkefølgen kan vi skabe mere spændende tv-show og lade hver deltager skille sig mere ud frem for at blive omgivet af bidrag, som ligner i stil eller tempo«, siger EBU-chef Jon Ola Sand til eurovision.tv.

Når producerne har fundet frem til rækkefølgen, skal den godkendes af EBU.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce