Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Slutspil. I opløbet flankeres Sarah Lund igen af PET-agenten Matthias Borch. Men hvordan fandt han frem til hende, da hun var blevet bundet af kidnapperen, undrer en seer sig.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmelderne: 'Forbrydelsen' er fuld af plot-huller

Det halter noget med logikken i krimiserien, mener både kritikere og fans.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En skudt mand rejser sig, som om intet er hændt - og sidder kort efter til afhøring uden andre kvæstelser end et par blå mærker.

Hvordan kom Zeelands Niels Reinhardt, kidnapperen og Sarah Lund fra Reinhardt hus til et øde og industrielt havneområde på et splitsekund? Og hvordan fandt Borch derhen?

Det er blot et par af de ulogiske hændelser i niende afsnit af 'Forbrydelsen III'

LÆS INTERVIEW

Mest irriteret er Ekstra Bladets anmelder Henrik Queitsch. Han har lige fra starten af sæson 3 været skuffet over serien, som han ugentlig har givet lave-middelmådige karakterer.

For ham er det en pinsel, at plottet har en række huller og generel mangel på logik - en »karavane af kameler«, som han udtrykker det.

»Det mest irriterende er dog ikke, at serien udspiller sig i et besynderligt parallelunivers, hvor alt tilsyneladende kan ske – det er jo fiktion – men at det simpelthen ikke hænger sammen, heller ikke på egne præmisser«, skriver han og giver søndagens 9. afsnit tre stjerner.

( eksternt link)

Også en lang række seere kommenterer, at der er huller i plottet.

For eksempel lister Jesper E. på EB.dk hele otte eksempler på plotmæssige brandere, mens Jens H sammesteds skriver »Det er næsten ved at blive mere satire end krimi. Min personlige favorit var, da kidnapperen var ved at smide Reinhardt i havnen .. men Lund, med pistolen uden kugler, er nok til at kidnapperen trækker sig tilbage...«.

Lund som hard-core-autist-persona
Nogle lader sig dog ikke genere synderligt over uregelmæssighederne.

På DR.dk anmelder krimiforfatteren Helle Vincentz søndagens afsnit, og hun omtaler det som »småfejl hist og her« og har mest fokus på, om Sarah Lund skulle miste sin »mother-fucking-hard-core-autist-persona«.

Søndagens afsnit fik hende flere gange til at frygte, at vicekriminalkommissæren »skulle vise sig som et helt almindeligt, hensynsfuldt menneske. Gru!«

Derfor heppede Helle Vincentz, da hovedpersonen nægtede at tale om kærlighed med Borch, og da hun på hospitalet vælger at følge kidnapperens anvisninger i stedet for at gå ind og se sit barnebarn. »Helt perfekt uperfekt«, lyder det i anmeldelsen.

( eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Omsider spændt
Hos Jyllands-Posten er anmelder Henrik Lyding også noget træt af konstruktionerne:

»I den henseende har ”Forbrydelsen III” unægtelig virket en smule komisk. Netop fordi logikken haltede og urimelighederne blev så tydelige«

Men ellers er der applaus og fem stjerner til afsnit 9:

»Den pirrende afdækning, helt tæt på, tilsat en lille smule fødegangs-sentimentalitet. Nu er vi – omsider – spændte på sidste afsnit. Lad os håbe, at optrevlingen og afsløringen bliver lige så god, logisk og overrumplende, som vi fortjener efter ti søndage i sofaen«.

( eksternt link)

Finale søndag

BT's anmelder Niels Lind er begejstret og afleverer fire stjerner med kommentaren »alt dirrer faretruende i ’Forbrydelsen’ før finalen på søndag«.

Også Politikens tv-redaktør Henrik Palle er godt underholdt:

»Meget tyder på, at spændingen først vil blive udløst i allersidste minut på næste søndag. Og indtil da må vi sidde med tilbageholdt åndedræt og vente, mens vi sender Søren Svejstrup og hans hold en stille tak for at have leveret et stykke brillant stilsikker og fascinerende tv-dramatik, som trods lejlighedsvis mangel på stringens og noget tomgang sine steder forsat holder niveau, så man forstår, at englænderne er begyndt at elske Sarah Lund højere end inspektør Barnaby«.

Hvem, der viser sig at være Louise Hjelbys morder, om Robert Zeuthen tager sin pistol i brug, og om Sarah Lund overlever sæsonen og får Borch til slut, afsløres søndag.

Hvor nordmænd og englændere i øvrigt rådes til at holde sig langt væk fra de danske medier, hvis de vil have det fulde udbytte af 'Forbrydelsen III', der ruller over skærmene i deres hjemlande.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden