Våben. Debatten om våben er for alvor blusset op (igen) i USA efter Newtown-massakren. Skytten på billedet har ikke noget med den konkrete historie at gøre.
Foto: Brennan Linsley/AP

Våben. Debatten om våben er for alvor blusset op (igen) i USA efter Newtown-massakren. Skytten på billedet har ikke noget med den konkrete historie at gøre.

Medier

Lokalavis afslører ejere af skydevåben

Amerikansk avis offentliggør navne og adresser på våbenejere.

Medier

Nogle gange er det ikke velset at udbrede informationer, der allerede er tilgængelige, men som flertallet ikke kender til.

Det var lige præcis, hvad den lille lokalavis The Journal News gjorde, da den for nylig offentliggjorde navne og adresser på alle registrerede skydevåben-ejere i deres lokalområde.

Nu har avisens personale fået bloggere på nakken, der har afsløret redaktører og journalisters adresser.

Skydevåbnene inde hos naboen The Journal News dækker bl.a. de to mondæne regioner Westchester County og Rockland County i staten New York.

Sidstnævnte ligger ikke ret langt fra Newtown i Connecticut, hvor den skuddrama-ramte Sandyhook-skole befinder sig. Under overskriften ' Skydevåben-ejeren inde ved siden af’ bragte avisen i denne uge en oversigt over de mennesker, der var registreret som ejere af skydevåben i de to områder.

På avisens hjemmeside kunne man endda finde et interaktivt kort, hvor det præcist var udpeget, hvor våbnene gemte sig.

Avisen var kommet i besiddelse af informationerne gennem en anmodning om aktindsigt gennem den såkaldte Freedom of Information-lov. Med andre ord er det offentligt tilgængelige informationer, avisen har samlet og publiceret.

Alligevel har det vakt furore, især blandt våbenejerne selv. Avisen anklages for at have gjort tyveri af skydevåben væsentligt nemmere, og for at have krænket privatlivets fred.

Redaktørens familiebilleder offentliggjort

En flok bloggere har nu taget til genmæle på en mere aktiv måde.

De har publiceret navne og adresser på alle avisens medarbejdere og har lagt dem op på et interaktivt kort på samme måde.

Den mest aktive af disse bloggere har endda afsløret billeder af en redaktør på avisen samt hendes private telefonnummer og nummerplade.

Samme blogger har også taget toppen af kransekagen med. Han har afsløret informationer om Gracia Martore, der er topchef i mediegiganten Gannett, der ejer The Journal News.

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce