Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Medier. Jesper Juhl er en af mændene bag programmet 'Absurdistan', der skal sendes på den nye kanal DR3.
Foto: LEHMANN MARTIN

Medier. Jesper Juhl er en af mændene bag programmet 'Absurdistan', der skal sendes på den nye kanal DR3.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DR taget i nyt fupnummer

Et indslag til et DR3-program blev lavet under falske forudsætninger.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Først lod DR 1. januar adskillige mennesker give udtryk for deres 'gætværk' i forhold til statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale.

Men det var, som bekendt, rent skuespil. Nytårstalen var optaget to dage tidligere og de implicerede parter vidste alle, hvad statsministeren ville sige.

Dernæst bragte TV-avisen et indslag, hvor en gruppe demonstranter foran retten i Hjørring demonstrerede mod den krakkede EBH Bank. Problemet var, som bekendt, bare, at demonstrationen var iscenesat, og at demonstranterne havde fået udleveret skilte af et produktionsselskab, som var ved at lave en dokumentarserie til netop DR.

Nu er den gal igen.

Et indslag til et program på den nye kanal DR3 er blevet lavet under falske præmisser. Det skriver ekstrabladet.dk.

LÆS OGSÅ

Gratis cigaretter
Miseren skyldes, at journalisten Kristoffer Eriksen og komikeren Jesper Juhl fra Douglas Entertainment, Casper Christensens firma, er i gang med at skabe et nyt satireprogram med navnet 'Absurdistan'.

Folkene bag programmet skaffede sig adgang til Gefion Gymnasium i København under påskud af, at de kom fra den frivillige organisation 'rygeoplysning.dk' og skulle holde et foredrag for eleverne om rygning.

Men i virkeligheden var det komikeren Jesper Juhl, der stillede sig op på scenen og opfordrede eleverne til at ryge så meget som muligt.

Desuden lavede Jesper Juhl grin med, at unge, der ikke ryger, er nogle nørder, og at man bliver mere populær, hvis man ryger.

Til sidst i optagelsen uddelte han gratis cigaretter til gymnasieeleverne.

Satire møder virkelighed

Kristoffer Eriksen fra Douglas Entertainment bekræfter over for politiken.dk, at man under falske forudsætninger lavede optagelser på Gefion Gymnasium. Den frivillige organisation 'rygeoplysning.dk' er opfundet til lejligheden.

»Det, vi laver, er satire. Det er ikke journalistik. Det ligger godt i tråd med nogle af de ting, vi har lavet tidligere. Eleverne derude kunne sagtens se det sjove i det. De fangede fudstændig præmissen, og vi syntes, det var en fed måde at informere om rygning på; altså ved at udstille de dårlige argumenter mod at ryge«, siger Kristoffer Eriksen.

Han bekræfter, at man før optagelserne havde informeret Gefion Gymnasium om, at man ville holde et foredrag, der informerer om rygning.

»Problemet er bare, at vi ikke havde sagt til dem, at vi ville gøre det på en sarkastisk måde«, siger Kristoffer Eriksen til politiken.dk.

Hvad tror du, hvis man tænker på de seneste DR-sager, at DR siger til det her?

»Jeg kan konstatere, at de har købt et program, hvor de kender til præmissen for programmet. Jeg synes, man skal passe på med at blande tingene, nyheder og satire, sammen, selv om det kan være svært nogle gange«.

LÆS OGSÅ

Rektor klager til DR
Den nye ungdomskanal DR3 meldte tidligere i dag ud, at man »vil være nysgerrig og underholdende«.

DR3 får premiere på de danske tv-skærme om knap to uger, den 28. januar, og vil byde på programmer om videnskab, dokumentar, humor, sport, fiktion og musik. Heriblandt altså satireprogrammet 'Absurdistan'.

Ifølge DR selv har programmet »med satiriske virkemidler, gimmicks og skjult kamera fokus på samfundets små og store absurditeter«.

Efter at folkene fra 'Absurdistan' havde været på besøg på Gefion Gymnasium og optaget sekvenser til programmet, har gymnasiets rektor, Birgitte Vedersø, klaget til DR.

»Vi sagde ja til henvendelsen fra rygeoplysning.dk, da vi lige har haft en drøftelse om, at vi skulle lave noget for eleverne om rygestop osv. Men da de så kommer, er det helt igennem et ironisk foredrag, de laver. Konteksten er et satireprogram på DR, og det bliver vi sure over. Vi kendte ikke præmissen, og det synes vi ikke er okay«, siger Birgitte Vedersø til ekstrabladet.dk.

Siden har DR besluttet, at indslaget fra Gefion Gymnasium ikke skal vises som en del af programmet 'Absurdistan' på DR3.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden