Comeback. Kurt Strand vender tilbage til skærmen, men kun som freelancer.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD (arkiv)

Comeback. Kurt Strand vender tilbage til skærmen, men kun som freelancer.

Medier

Kurt Strand skal styre 'Presselogen' på TV 2 News

Tidligere DR-vært skal holde de danske mediechefer i ørerne.

Medier

Chefredaktører og kanalchefer skal have argumenterne i orden, når de fremover skal forsvare og forklare deres journalistik i TV 2 News-magasinet 'Presselogen'.

Fra 1. oktober overtager en af landets skarpeste interviewere, Kurt Strand, nemlig værtsstolen fra Line Ernlund, der går på barsel.

Kurt Strand ansættes på freelancebasis og fortsætter med aktiviteterne i sit eget firma, hvor han underviser, holder foredrag og skriver klummer, ligesom han også fortsat vil lave interviewprogrammer for jyskebank.tv.

LÆS OGSÅ

Han fortsætter ligeledes som formand for Dansk Journalistforbunds Cavling-komité.

Farvel til DR efter 25 år

For et par år siden stoppede Kurt Strand på DR, fordi han følte, at væsentlighedskriteriet var ved at glide ud af DR's nyheds- og aktualitetsprogrammer.

Og da DR stod foran (endnu) en fyringsrunde, valgte den daværende 'Deadline'-vært at tage en fratrædelsesordning og dermed vende ryggen til sin arbejdsgiver gennem 25 år.

LÆS STRANDS TANKER OM BESLUTNINGEN

Han har dog siden været tilbage i DR Byen som vikar for Lasse Jensen i P1-programmet 'Mennesker og medier'. Og nu skal han altså prøve kræfter med News-pendanten.

»Mediernes betydning for vores virkelighedsbillede kan ikke underdrives, og det er et sundhedstegn, at vi med mediekritik holder os selv i ørerne. Og så glæder jeg mig til at prøve kræfter med TV 2, der jo gennem mange år har været min primære konkurrent som DR-journalist«, siger Kurt Strand.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce