Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Rita. Mille Dinesen er en ret skruppeløs lærer og mor til tre i TV 2-serien 'Rita', som tv-selskabet Bravo Media nu vil oversætte til amerikansk.
Foto: Per Arnesen/TV 2

Rita. Mille Dinesen er en ret skruppeløs lærer og mor til tre i TV 2-serien 'Rita', som tv-selskabet Bravo Media nu vil oversætte til amerikansk.

Medier

Populær TV 2-serie bliver genindspillet i USA

Bittersødt familiedrama får chancen på den internationale tv-scene.

Medier

TV 2's dramaserie 'Rita' havde en fin åbningssæson.

Ifølge TV 2 fulgte i gennemsnit 842.000 seere med, da første sæson var på skærmen i det tidlige forår. Og de første otte afsnit blev også taget venligt imod af anmelderne.

Især Mille Dinesen som den sexede, slagkraftige og ret upædagogiske folkeskolelærer og mor til tre teenagere fik ros.

Den 38-årige skuespiller formåede, lød det f.eks. her i Politiken, at udstyre figuren med et »et selvsikkert kropssprog og en stærk udstråling, men formår samtidig at udstyre sin karakter med sårbarhed og stærke moderfølelser, der udtrykkes både bramfrit og ømt«.

HENRIK PALLE (fire stjerner)

På amerikansk tv næste efterår
Mille Dinesens Rita-præstation gav hende i sommer prisen 'Den Gyldne Nymfe' ved en tv-festival i Monaco.

Muligvis er det netop Dinesens succes, der har gjort amerikansk tv opmærksom på serien, der er skrevet af manuskriptforfatteren Christian Torpe ('Store Drømme', 'Lærkevej').

I hvert fald er amerikanske Bravo Media nu i gang med forberedelserne til et pilotafsnit på en amerikansk version af 'Rita'.

LÆS MERE (juni 2012)

Bravo Media er i gang med castingen, og planen er, at pilotafsnittet er klar til at blive vist i sidste kvartal af 2013.

Det amerikanske remake skrives og produceres af Krista Vernoff, der blandt andet er kendt som manuskriptforfatter og producer bag successerien 'Greys hvide verden', som kører på niende sæson og herhjemme vises på Kanal 4.

Begejstret chef
TV 2-chef Keld Reinicke er begejstret for, at det ikke kun er DR-serier, der er i det internationale søgelys.

Han bemærker, at også krimiserien 'Den som dræber' også kan være på vej i en amerikansk udgave med Chloë Sevigny i hovedrollen.

»Vi er meget glade for og stolte af 'Rita' og af den succes, vi har skabt«, siger Keld Reinicke.

I den danske udgave af 'Rita' ses blandt andre Sara Hjort Ditlevsen, Carsten Bjørnlund, Ellen Hillingsø og Lotte Andersen i nogle af de andre roller. Og TV 2 har tidligere meddelt, at der kommer en sæson 2 af serien.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce