Forlag beskylder BT for at stjæle 'Gul Feber'

People's Press beskylder BT for at stjæle bog om 'Kyllingen' fra Berlingske.

Medier

Forlaget People’s Press anklager avisen BT for at have 'stjålet' cykelrytteren Michael Rasmussens nye bog 'Gul Feber', som først udkommer på mandag.

Udvalgte aviser - blandt andet Politiken og Berlingske - har på forhånd fået anmeldereksemplarer af bogen med klausul om, at indholdet først må offentliggøres mandag.

I dagens BT bringer avisen dog store citater fra bogen, hvor Michael Rasmussen blandt andet fortæller, hvordan holdejer Bjarne Riis kendte til Rasmussens dopingforbrug.

BT har slet ikke fået bogen

Men ifølge kreativ direktør i People’s Press, Jakob Kvist, har BT slet ikke fået udleveret et eksemplar af bogen. I pressemeddelelse kalder han derfor bogen for »stjålet«:

»Et klausuleret eksemplar udleveret til Berlingske Tidende er i al hemmelighed blevet kopieret af en BT-journalist og givet videre til redaktionen«, skriver han.

»Det beklager vi dybt, både i forhold til diverse samarbejdspartnere, som er blevet bragt i forlegenhed på grund af dette, og især og ikke mindst i forhold til Michael Rasmussen, som nu må stå for skud i pressen og se sig beskyldt for at gemme sig. Michael Rasmussen gemmer sig overhovedet ikke. Han har en aftale med DR og 21 Søndag førstkommende søndag, og den agter han naturligvis at overholde«, skriver Jacob Kvist.

Ifølge den kreative direktør overvejer People’s Press nu, om forlaget vil tage retslige skridt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra BT.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce