Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Meedier. 18-årige Yahya Hassan er kommet på alles læber med digtsamlingen 'Yahya Hassan'.
Foto: JACOB EHRBAHN

Meedier. 18-årige Yahya Hassan er kommet på alles læber med digtsamlingen 'Yahya Hassan'.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Yahya Hassan udvandrede til slut fra tv-program på DR

Debat i aftes mellem den unge digter og en kvinde fra Vollsmose var ophedet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke just høflighed, der er den 18-årige digter Yahya Hassans fremmeste karaktertræk.

Det så man også, da Hassan i sidste uge gæstede H.C. Andersen-skolen i Odense-bydelen Vollsmose og ved den lejlighed flere gange afbrød og svarede sit publikum hårdt igen.

I aftes var digteren, der er blevet truet adskillige gange på livet og er under konstant politibeskyttelse, igen ude i en hård debat. Den fandt sted i DR 2-programmet 'Deadline', hvor Yahya Hassan blev sat over for en ung kvinde fra Vollsmose.

Debatten, der blev ledet af DR-værten Adam Holm, fulgte op på nogle af de ting, som Yahya Hassan netop havde sagt, da han besøgte Vollsmose, hvor sikkerhedsforanstaltningerne var et statsmandsbesøg værdigt og blandt andet inkluderede et flyveforbud over Odense.

»Jeg er personligt træt af at læse op for folk, som jeg godt ved, jeg er enig med - der bliver ikke rykket så meget. Jeg kom til Vollsmose for at give folk en chance for at indgå i en dialog og stille spørgsmål og få et svar«, sagde Yahya Hassan blandt andet i gårsdagens 'Deadline'.

LÆS OGSÅ

Dyst på ord
Den journaliststuderende Inaam Nabil, der altså er bosat i Vollsmose, argumenterede i DR-programmet for sin del for, at det netop ikke var de lokale indbyggere i Vollsmose, der var til stede, da Hassan læste op på H.C. Andersen-skolen.

Hun mente i stedet, at det nærmere var den lokale lærerforening, der optog stolepladserne ved arrangementet i Vollsmose.

Inaam Nabil rettede i debatten også kritik af, at den omdiskuterede digter generaliserer meget og dermed, mente hun, mistænkeliggør en hel befolkningsgruppe. Hun pointerede, at Hassan har sagt, at mange beboere i ghettoer er kriminelle og opdrager deres børn med tæsk.

Men Yahya Hassan verfede kontant kritikken af og forklarede sig også i forhold til den racisme-anklage, der er blevet indgivet mod ham.

»Jeg er ligeglad med en dom for racisme«, sagde digteren, der omvendt mente, at Inaam Nabil burde gøre op med det sociale bedrag og den kriminalitet, der sker i de udsatte boligområder.

Forlod brat studiet

I det hele taget var debatten mellem de to parter så ophedet, at Adam Holm flere gange havde svært ved at holde samtalen på ret spor.

Emnet for debatten i programmet var til dels også en kronik, som 23-årige Inaam Nabil - sammen med fire andre - har skrevet, hvori den unge digter blandt andet omtales som »et nyttigt fjols«.

Inaam Nabil nåede på et tidspunkt også at kalde Yahya Hassan for 'en præmieperker', og da Adam Holm var i gang med at runde programmet af, rejste Hassan sig pludselig op.

Han tog sit glas vand og sit papir med noter med fra bordet og gik direkte ud af studiet, uden at sige farvel til hverken Adam Holm eller Inaam Nabil.

SE DEADLINE www.dr.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden