Medier. Maria Rørbye Rønn har svaret på spørgsmål i julestafet hos Mediawatch.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Medier. Maria Rørbye Rønn har svaret på spørgsmål i julestafet hos Mediawatch.

Medier

DR-chef: Vi begik årets medie-brøler

Exit poll-fadæsen er svær at komme uden om, lyder det fra DR's generaldirektør.

Medier

DR har været udsat for massiv kritik, efter man ved kommunalvalget - i en af valgdagens første exitpolls - udråbte blandt andet Socialdemokraterne til valgets helt store taber med blot 22,7 procent af stemmerne.

Prognosen, der var foretaget af analysefirmaet Epinion, spredte sig i adskillige medier, herunder også Politiken, men tallene viste sig ikke at holde stik.

For da stemmerne var talt op, blev resultatet, at Helle Thorning-Schmidts kommunale hold i sidste ende høstede 29,5 procent.

Nu vedgår DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at DR selv stod bag årets brøler i den danske medieverden.

»Det er svært at komme uden om DR's nylige exitprognose i forbindelse med kommunalvalget«, svarer Maria Rørbye Rønn på spørgsmålet om, hvem der har begået dette års største mediebrøler. Spørgsmålet stilles af Mediawatch i mediets julestafet, hvor cheferne for de største danske medier kigger tilbage på begivenhederne i 2013.

LÆS OGSÅ

DR har beklaget

Den udskældte og meget omtalte kommunalvalgs-måling lænede sig i første omgang kun op ad 160 afgivne stemmer.

Epinion sendte på valgdagen denne første exitpoll til DR klokken 14.50. Målingen var baseret på svar fra 744 adspurgte vælgere, og resultatet af målingen afstedkom blandt andet, at Helle Thorning-Schmidt erkendte sit partis valgnederlag, der altså ikke var et valgnederlag.

Både DR og Epinion beklagede efterfølgende de upræcise målinger, og eksperter og politikere opfordrede til, at exit polls helt bliver skrottet fremover.

Netflix er årets overraskelse
I julestafetten på Mediawatch svarer Maria Rørbye Rønn også på en række andre spørgsmål om medieåret, der gik.

Generaldirektøren nævner, at Netflix efter bare et år i Danmark har formået at erhverve 450.000 tilmeldte husstande på det danske marked som 'Årets overraskelse' og kårer Yahya Hassans digtsamling som 'Årets bedste nyhed'.

Desuden mener Rørbye Rønn, at »visse mediers dækning af Gidselsagen« også kandiderer til årets medie-brøler.

DR's generaldirektør henviser hermed til konkurrenten TV 2 og Ekstra Bladets omtale af kaptajn Eddy Lopéz, der var gidsel hos somaliske pirater i 838 dage, hvilket har udløst alvorlig kritik af Pressenævnet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce