Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
NRK har solgt tv-program fra Norlandsbanen til USA. Her er det dog et billede fra Bergensbanen.
Foto: NRK/NRK

NRK har solgt tv-program fra Norlandsbanen til USA. Her er det dog et billede fra Bergensbanen.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Norsk togturs-tv solgt til USA

En tv-udsendelse i timevis med smuk natur langs Norges længste togstrækning skal vises på tv-stationer i USA.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mens danske tv-serier som 'Borgen' og 'Forbrydelsen' har succes i udlandet, så vil det norske NRK-program 'Nordlandsbanen minutt for minutt' blive sendt på flere end 100 tv-stationer i USA efter nytår, skriver nyhedsbureauet NTB.

»Det her er meget spændende, og det er superinteressant at foretage denne satsning i USA«, siger salgs- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen Bjørn-Tore Hansen i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ

»Vi ved, at mange amerikanere er begejstrede for smuk natur, og det har vi masser af langs Nordlandsbanen. Ud over NRK's optagelser fra toget gennem fire årstider har vi valgt at supplere med yderligere filmoptagelser fra steder, vi kører forbi på turen«, tilføjer han.

Mere end 1 million fulgte med

Omkring 1,1 millioner tv-seere fulgte mellem jul og nytår programmet "Nordlandsbanen minutt for minutt" fra Norges længste jernbanestrækning.

LÆS OGSÅ

De seneste år er programmer som 'Nasjonal vedkveld' (Norsk brændeaften), 'Nasjonal strikkekveld', 'Bergensbanen minutt for minutt', 'Hurtigruten minutt for minutt' og 'Nordlandsbanen minutt for minutt' blevet populære blandt norske tv-seere.

'Sakte-tv', som er den norske betegnelse for tv-udsendelser, der udvikler sig rigtig langsomt, blev i år kåret til årets ord af det norske Språkrådet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden