Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Løsladt. Den danske journalist Jeppe Nybroe, der har siddet som gidsel i fire uger efter tilfangetagelse i Libanon.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Løsladt. Den danske journalist Jeppe Nybroe, der har siddet som gidsel i fire uger efter tilfangetagelse i Libanon.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kidnapning holdt hemmelig

Jeppe Nybroe gav livstegn til familien under fire ugers gidseltagning.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

For fire uger siden, 7. februar, var den danske journalist Jeppe Nybroe på opgave i Arsal i det nordlige Libanon på grænsen til Syrien.

Sammen med en libanesisk journalist, der hedder Rami Aysha, var Nybroe i gang med at lave et indslag om kidnappere i området, da de to mænd selv blev kidnappet.

Gennem de følgende fire uger blev de to journalister holdt fanget, angiveligt i Syrien, af kidnapperne, som krævede en løsesum for at frigive danskeren og libaneseren.

LÆS OGSÅ

Hemmelige forhandlinger

Jeppe Nybroes bror, nyhedschef på TV 2, Jacob Nybroe, bekræfter, at hans bror efter en måned som gidsel nu befinder sig et sikkert sted.

»Han har det efter omstændighederne godt, men familien vil gerne være i fred«, siger Jacob Nybroe til TV 2.

Af hensyn til Jeppe Nybroe og den libanesiske journalists familier, har forhandlingerne med kidnapperne været holdt hemmelig.

Marcus Rubin, Politikens Mellemøsten-korrespondent, kender Jeppe Nybroe og fortæller, at Nybroes medfange og kollega dog har været i stand til at sende i hvert fald en besked ud til pårørende.

»Rami, som tidligere har arbejdet for Time og Der Spiegel, har givet livstegn undervejs på Twitter. Jeg ved ikke, om der er blevet udbetalt løsesum for at få Jeppe Nybroe og Rami frigivet, men den danske stats politik er jo, at man ikke betaler løsesum«, siger Marcus Rubin.

LÆS OGSÅ

Har arbejdet i Mongoliet og Libyen
Jeppe Nybroe har tidligere blandt andet været vært på TV Avisen.

Siden har han dels arbejdet på tv-kanalen Mongol TV i Mongoliet, dels været nyhedsdirektør på den uafhængige, libyske tv-station Libya Alhurra TV. Senest har han arbejdet som freelance-journalist i Libanon.

I sommer blev den danske journalist også forsøgt kidnappet og overfaldet på et hotel i Benghazi i Libyen, mens han arbejdede på Libya Alhurra TV.

Jeppe Nybro er er 40 år gammel og er nu på fri fod på et hemmeligt sted.

»Jeg ved ikke, hvem det er, der har kidnappet Jeppe Nybroe, men så vidt jeg ved, kidnappede de ham og Rami for penge og ikke af ideologiske grunde. Både jeg og andre har vidst, at Jeppe Nybroe blev kidnappet, men det er blevet holdt hemmeligt, at han har været tilfangetaget. Man holder det typisk hemmeligt, så kidnapperne ikke kan øge prisen«, siger Marcus Rubin, Politikens Mellemøsten-korrespondent.

Er Libanon normalt et farligt sted for journalister?

»Det er jo en smagssag. Men nej, i Beirut er det ikke farligt. Men i Arsal i den nordlige Bekaa-dal, hvor Jeppe Nybroe var taget til, er der farligt. Hele grænseområdet ind til Syrien er fyldt med oprørere, og Assad-regimet og Hizbollah er samtidig i gang med en offensiv på den anden side af grænsen«, siger Marcus Rubin.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden