Netnybegynder. »Det var noget med nettet, men at der skulle være tale om ulovligheder, vidste jeg ikke«. Siger Henrik Qvortrup.
Foto: PETER HOVE OLESEN /POLFOTO

Netnybegynder. »Det var noget med nettet, men at der skulle være tale om ulovligheder, vidste jeg ikke«. Siger Henrik Qvortrup.

Medier

Qvortrup erkender: Jeg forhandlede selv med tys-tys-kilde

Se og Hørs tidligere chefredaktør afviser dog kendskab til ulovligheder.

Medier

Det var daværende chefredaktør på Se og Hør, Henrik Qvortrup, der forhandlede honorar med den såkaldte tys-tys-kilde, som i årevis forsynede bladet med ulovlige oplysninger om kendte og kongeliges brug af kreditkort.

Det fortæller Henrik Qvortrup nu selv til Politiken.

Den tidligere chefredaktør fik i morges ransaget sit hjem på Frederiksberg og blev anholdt og sigtet i Se og Hør-sagen. Efter endt afhøring blev han efter cirka tre timer løsladt, men skal afhøres igen i eftermiddag.

»Som jeg husker det, bliver kilden præsenteret for mig af en journalist. Han havner i hvert fald inde på mit kontor. Jeg tror, det var fordi, at det var en kilde, der kunne fortælle noget om, hvor de kendte befandt sig. Og den slags betalte vi for. Og det var mig, der afgjorde, hvordan folk skulle honoreres. Og så skulle vi ligesom finde ud af, hvordan han skulle aflønnes for det«, siger Henrik Qvortrup om mødet med tys-tys-kilden, der fandt sted inden Qvortrup forlod Se og Hør med udgangen af 2008.

Kan det være, at du også har vidst, at han havde adgang til kreditkortoplysninger uden at tillægge det den betydning, det bliver tillagt i dag?

»Jamen, jeg kan kun sige, at oplysningen om, at han gjorde noget ulovligt, hvis det overhovedet er tilfældet, er ny for mig«.

Er det fordi, du ikke vidste, at han overvågede kreditkorttransaktioner, eller er det fordi du ikke vidste, at det er ulovligt?

»Det kan jeg ikke huske. Ja, det var noget med nettet, men at der skulle være tale om ulovligheder, vidste jeg ikke«.

Vores kilder ønskede ikke at stå i systemerne

Se og Hør-sagen begyndte at rulle, da tidligere journalist på Se og Hør, Ken B. Rasmussen for tre en halv uge siden udgav roman ’Livet, det forbandede’, hvor han skriver, at Se og Hør fra 2008-2012 betalte en kilde for at overvåge kendte og kongeliges kreditkorttransaktioner, og at det også foregik i Qvortrups tid som chefredaktør.

Ken B. Rasmussen skriver også, at betalingen af tys-tys-kilden foregik på bilag, så han slap uden om at betale skat.

Henrik Qvortrup har »kunnet læse sig til« at kreditkortkilden fik omkring 10.000 kroner om måneden. Han kan ikke huske beløbet, men siger til Politiken, at det »nok skal passe«.

Han »husker det også som om«, at Se og Hør jævnligt betalte folk på bilag, det vil sige dækkede restaurationsregninger eller andre udgifter. Og det er der ifølge den tidligere chefredaktør »ikke noget underligt i«.

»Af den simple grund, at mange af de mennesker, der gav os oplysninger, ikke var interesseret i at figurere i alle mulige systemer«, siger han.

Konteksten i dag er helt anderledes

BT har siden bragt en mail fra Ken B. Rasmussen, som er stilet til Qvortrup, og hvori det fremgår, at bladet er i besiddelse af kreditkortoplysninger om, at Morten Helveg har lejet et hotelværelse i Rom. Ken B. Rasmussen skriver til Qvortrup, at han kun synes, man skal bruge korttransaktionerne til at understøtte andre kilder

»Jeg kan ikke huske den mail – jeg fik 100 mail om dagen. Men jeg er jo ikke dummere, end jeg godt ved, at hvis der ligger en svarmail, hvor jeg har skrevet: 'Jamen, kør med den, god weekend', så er det jo i den kontekst, der er opstået i dag, noget helt andet, end hvad jeg måske har tænkt dengang«.

Qvortrup fastholder, at han er uskyldig. Og med »sin bedste erindring ikke kendte til, at der foregik ulovligheder«.

»Men jeg kunne godt have været mere opmærksom«, siger han.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce