Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

RADIO. »Vi satser på, at vi kommer til at tjene penge. Ellers ville vi ikke gøre det. Radiokanalen kommer ikke til at redde hele Ekstra Bladets forretning, men skal være et tilskud til resten af forretningen«, siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen
Foto: THOMAS BORBERG

RADIO. »Vi satser på, at vi kommer til at tjene penge. Ellers ville vi ikke gøre det. Radiokanalen kommer ikke til at redde hele Ekstra Bladets forretning, men skal være et tilskud til resten af forretningen«, siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny radiokanal giver et tabloidt fix

'Ekstra Bladet Radio' går i luften til februar.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstra Bladet lancerer en digital radiokanal i starten af det nye år, som hedder 'Ekstra Bladet Radio' og skal byde på både nyheder og musik.

Satsningen er den første af flere initiativer de kommende år på Ekstra Bladet, der kæmper med stadigt vigende oplag på hovedproduktet.

LÆS ARTIKEL

Chefredaktør Poul Madsen fortæller, at radiokanalen er en del af en strategisk beslutning på Ekstra Bladet om at søsætte to nye forretninger om året de næste tre år.

»Vi vil gerne være der, hvor danskerne er med nyheder, sport og underholdning. Og derfor skal vi være til stede på en lang række af platforme som tv, mobil og radio. Streamet radio er i hastigt vækst«, siger Poul Madsen.

»Vi mener, at der er et hul i radiomarkedet i øjeblikket. Der er masser af musikkanaler og nyhedskanaler, men vi har et koncept, hvor man laver en kontrakt med folk, hvor de ved, at hvis der sker noget nu og her, så skal de gå ind på vores kanal. Det er Danmarks første radiokanal, som går i breaking«, fortsætter han.

Foto: BORBERG THOMAS

Kanalen er lavet i samarbejde med Myradio, der står for musikken, mens det er Ekstra Bladets opgave at levere det journalistiske indhold. Musikken bliver mainstream og vil køre hele døgnet rundt. Nyhederne vil som udgangspunkt kun blive sendt i dagtimerne.

Via ekstrabladet.dk's forside eller en app kan man tjekke direkte ind på radiokanalen. Målgruppen er læsere i aldersgruppen 25 til 55, og nyhederne i radioen bliver lige så »kontante og tabloide« som Ekstra Bladets skrevne historier, fortæller Madsen.

»Vi har testet vores artikler fra ekstrabladet.dk og prøvet at se, om vi kunne overføre den måde, vi skriver på, til radio, og det kan man. Det bliver korte, kontante og tabloide nyheder indenfor sport, underholdning og afsløringer. Det bliver med udgangspunkt i de historier, der er på vores nyhedssite«.

Hvorfor skal man så alligevel vælge at gå ind på jeres radiokanal?

»Folk har forskellige brugssituationer, og hvis man gerne vil høre musik, så er det fedt ikke at skulle sidde med både sin computer og telefon. Her kan man få det hele i en pakke«.

Vært på kanalen bliver Ekstra Bladet-journalisten Kjartan Nygaard, som også skal fungere som redaktør på projektet.

»Det skal ikke være en kendisperson, som skal drive kanalen, det skal Ekstra Bladets brand gøre. Vi henter en stemme ind, som folk kan føle sig tryg ved, og det har Kjartan«, siger han.

Satser på at tjene penge

Finansieringen skal ske via reklamer, og da Ekstra Bladet i forvejen laver nyhederne, vil det blive en billig måde at lave radio på, mener Madsen. Han forventer, at radiokanalen vil være en fin indtægtskilde.

Hvorfor tror I, at der er penge i radio?

»Det gør vi, fordi markedet flytter sig fra FM til streamet radio, og vi ved, at der stadig er mange danskere, som bruger det medie«.

»Vi satser på, at vi kommer til at tjene penge. Ellers ville vi ikke gøre det. Radiokanalen kommer ikke til at redde hele Ekstra Bladets forretning, men skal være et tilskud til resten af forretningen«, siger han og nævner samarbejdspartneren Myradio som et eksempel på, at radiokanaler kan køre rundt økonomisk.

Ekstra Bladet Radio kan streames fra februar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden