Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

En mand med turban, der kunne forestille Muhammed, viser grædende et skilt: »Je Suis Charlie«, står der. Bladet er det første siden terrorangrebet i sidste uge. Kilde: ritzau

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Charlie Hebdo skriver »alt er tilgivet« på forsiden

Mand med turban holder skilt med påskriften »Je suis Charlie« på den kommende forside af satiremagasinet Charlie Hebdo.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo lander i aviskiosker og postkasser onsdag, bliver det med en tegning af en langskægget mand med turban på forsiden.

Det afslører avisen Libération, der huser Charlie Hebdo-redaktionen efter angrebet på ugebladet onsdag, hvor 12 personer blev dræbt.

Manden holder på forsiden af ugemagasinet et skilt med teksten 'Je suis Charlie', der er blevet en verdensomspændende sætning til at udtrykke støtte til ytringsfrihed og ære ofrene for massakren.

Han står samtidig med en tåre i øjet under overskriften 'Tout Est Pardonné' - 'Alt er tilgivet'.

Det fremgår ikke af forsiden, om manden forestiller profeten Muhammed, men tegneren, Luz, har tidligere fremstillet profeten Muhammed på lignende vis.

Var angiveligt hævn

Angrebet på Charlie Hebdo blev begået af islamistiske mænd, som angiveligt udførte handlingen som hævn for magasinets tidligere tegninger af den muslimske profet.

Tidligere mandag bekræftede bladets advokat, Richard Malka, over for radiokanalen France Inter, at den kommende udgave af Charlie Hebdo vil indeholde karikaturer af Muhammed.

»Det næste nummer af Charlie Hebdo, der udkommer på onsdag, vil 'naturligvis' indeholde tegninger af Muhammed og gøre grin med politikere og religioner«, sagde han og tilføjede:

»Vi giver os ikke en tøddel, ånden af 'Jeg er Charlie' betyder også retten til at være blasfemisk«.

Normalt har Charlie Hebdo et ugentlig oplag på 60.000, men på onsdag vil bladet efter planen udkomme i op til tre millioner eksemplarer.

Bliver på otte sider

Bladet bliver på otte sider i stedet for de sædvanlige 16 sider. Samtidig bliver ugebladet oversat til 16 forskellige sprog.

10 af bladets ansatte blev dræbt, da to mænd åbnede ild på avisens redaktion i sidste uge. Det blev starten på tre blodige dage i og omkring Paris.

I alt mistede 17 mennesker livet. 12 ofre blev dræbt i forbindelse med angrebet mod Charlie Hebdo.

Derudover blev en færdselsbetjent og fire gidsler dræbt i et jødisk supermarked.

De tre mænd, der stod bag angrebene, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden