Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Svenskere indsamler million til udenrigsjournalistik

Svenskerne vil sætte mere fokus på de områder, der sjældent bliver dækket

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter en succesrig indsamlingskampagne kan svenske mediebrugere se frem til mere udlandsjournalistik fra de områder på verdenskortet, som ellers sjældent bliver dækket.

’Blank Spot Project’ er lykkedes med at indsamle en million svenske kroner, hvilket er nok til i første omgang at bygge en hjemmeside, lave en større reportage og et undersøgende projekt. Det skriver Expressen, der har interviewet chefredaktør Martin Schibbye. Chefredaktøren mener, at der er behov for et nyt fokus på udlandsjournalistikken.

»Dagbladenes korrespondentnetværk er jo anorektiske i dag«, siger han, med henvisning til at korrespondenter bliver mindre prioriteret i et presset medielandskab.

Og selv om der skam bliver lavet god og passioneret udenrigsjournalistik, er meget gennemsyret af flokmentalitet, hvor medier koncentrerer sig om de samme brændpunkter, hvor der bliver »rapporteret om samme sag med samme sterotype briller«, som Schibbye siger til Expressen.

Planen er, at mediet skal finansieres af medlemskaber.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden