Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM

Sendekrav. »Det er skønt, at staten stiller krav, når den giver penge ud, men kravene behøver ikke at være så specifikke«, siger Jørgen Ramskov, direktør for Radio24syv, efter en anelse kritik fra Radio- og tv-nævnet.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio24syv får løftet pegefinger af radionævn

Kravene er »umulige at leve op til«, siger radiokanalens direktør.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke første gang.

Radio24syv har igen fået kritik af Radio- og tv-nævnet, der hvert år kontrollerer, om radiostationen lever op til de publicservicekrav til udsendelsernes indhold, som ligger til grund for radiostationen.

I 2014 levede radiokanalen således ikke fuldt op til de politisk fastsatte krav. Radio24syv genudsendte blandt andet en smule mere end tilladt, ligesom den musik, som strømmede ud fra radiokanalens frekvens, ikke var tilstrækkelig varieret, hedder det i redegørelsen. Samtidig har Radio24syv ikke sendt de påkrævede timer med kulturradio i tre uger over sommeren 2014.

»Samlet set finder Radio- og tv-nævnet, at redegørelsen bærer præg af, at Radio24syv i løbet af 2014 har overtrådt en række programkrav, som stationen først opnåede dispensation fra den 22. december 2014«.

Der vil blive ved med at ske småfejl

Også i 2013 fik Radio24syv kritik af nævnet for ikke at opfylde de mange detaljerede krav. Der er i denne omgang dog ikke tale om »nogen stor næse eller alvorlig kritik«, siger Radio- og tv-nævnets formand, Mads Bryde Andersen, til Finans.

»Der ligger også en vis forståelse af, at det er en relativt ny station, der skal bygge alting op fra scratch. Men en gentagen tilsidesættelse af de krav, der er til en sendetilladelse, vil føre til en reaktion,« siger han.

KRITIK

Jørgen Ramskov, direktør i Radio24syv, kalder det på den ene side en »dum fejl«, at man ikke lever op til kravet om, hvor mange timers radio der må genudsendes. Det kommer ikke til at gentage sig, siger han.

»Jeg kan ikke give nogen anden grund bortset fra sjusk«, siger han.

Men samtidig vil Jørgen Ramskov ikke udelukke, at Radio24syv også i fremtiden kommer til at lave »småfejl«. For eksempel kan han allerede sige nu, at der har været dage i 2015, hvor radiostationen har omlagt sendefladen i en sådan grad, at man ikke vil leve op til de specifikke krav, som blev fastsat fra politisk hold i forbindelse med udbuddet til private aktører i 2011.

»Umulige at leve op til«

Publicserviceaftalen fra 2011 indeholder blandt andet specifikke krav til antallet af sendetimer med nyheder, sport, kultur og debatstof. For eksempel skal Radio24syv sende mindst 1.140 minutters nyheder om ugen, samt mindst 70 minutters kultur- og sportsnyheder om dagen. Dertil kommer, at radiostationen ikke må genudsende mere end 10 procent af sine udsendelser.

Jørgen Ramskov, mener du, at kravene er urimelige?

»De er ikke urimelige, men umulige at leve op til. De krav er stillet op for fem til seks år siden, da man skulle stille en radio op på papir. Jeg håber og tror, at når vi forhåbentlig får et nyt udbud om nogle år, at man så har lært af det og ikke vil have samme detaljeringsgrad«, siger han:

»Det er skønt, at staten stiller krav, når den giver penge ud, men kravene behøver ikke at være så specifikke«, siger Jørgen Ramskov.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden