Medier. JP/Politikens Hus køber erhversmediet Børsen.
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Medier. JP/Politikens Hus køber erhversmediet Børsen.

Medier

JP/Politikens Hus køber Børsen

Danmarks største erhvervsavis bliver købt af JP/Politikens Hus.

Medier

Mediekoncernen JP/Politikens Hus har indgået en aftale om at købe Dagbladet Børsen A/S fra den svenske mediekoncern Bonnier AB. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Børsen er en journalistisk perle og et perfekt match for JP/Politikens Hus. Børsens trykte og digitale udgivelser står stærkt, og de passer enestående godt med vores ambition om at sikre, at Danmark har en stærk, uafhængig udgivervirksomhed, der har den nødvendige konkurrencekraft over for især de internationale aktører«. siger Stig Kirk Ørskov, administrerende direktør i JP/Politikens Hus.

Han tilføjer, at Børsen er »et af Danmarks stærkeste mediebrands«. Økonomien er sund, medarbejderne og ledelsen er dygtige, siger Ørskov.

Køb skal godkendes af konkurrencemyndigheder

Den aftalte købspris er 800 millioner kroner. Købet forudsætter en endelig godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det kan tage et halvt år. Ledelsen og driften af Børsen fortsætter uden ændringer, indtil købet er godkendt.

JP/Politikens Hus er Danmarks største private mediekoncern og udgiver blandt andet Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken. Børsen kommer ifølge pressemeddelelsen til at indgå »på lige fod« med de tre aviser.

Chefredaktør fortsætter

Børsen har adresse i Møntergade i det indre København ikke langt fra JP/Politikens hovedsæde på Rådhuspladsen. Avisen bliver boende i Møntergade og fortsætter udgivelsen med sin nuværende ledelse og medarbejderstab. Anders Krab-Johansen fortsætter således i stillingen som ansvarshavende chefredaktør. Han siger:

»Med JP/Politikens Hus får vi en ejer, der lige som Bonnier insisterer på høj journalistisk kvalitet og en stærk økonomi som forudsætningerne for publicistisk succes. Jeg glæder mig over, at der er fuld opbakning til at fortsætte den strategi og de planer, vi har lagt – og som har styrket Børsen de senere år«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce