Foto: Illustration: Christine Vierø Larsen
Medier

Wikipedias fødselsdagsønske: At få bibliotekarerne til tasterne

I dag fylder online-encyklopædien Wikipedia 15 år. Det fejrer de ved at invitere alverdens bibliotekarer til at hjælpe med vidensdelingen.

Medier

I dag er det Wikipedias fødselsdag.

Leksikonet, som har revolutioneret vidensdeling og gjort hyldemeter af opslagsværker forældede og unødvendige, er nu en buksemyndig teenager på 15 år. Konfirmationstalen ville sikkert lyde på noget med velkommen i de voksnes rækker, men du har stadig en masse at lære, lille ven.

Og folkene bag Wikipedia bruger da også fødselsdagen til at komme med en opfordring til at gøre opslagsværket bedre.

Et ønske til bibliotekarerne

Under hashtagget #1Lib1Ref har de ét eneste ønske til fødselsdagen:

»At hver eneste bibliotekar i hele verden tilføjer en henvisning til en Wikipedia-artikel«, skriver Joan Lippincott fra Wikipedias Library Team.

Wikipedia er helt afhængig af brugernes viden, og af at folk gider skrive de korrekte ting og linke til referencer. De håber, at kampagnen vil gå viralt, sådan at flere bibliotekarer vil bidrage med at gøre Wikipedia endnu mere troværdigt som vej til viden.

Den form for vidensdeling er allerede meget succesfuld, og Wikipedia er i dag verdens største håndkuraterede samling af kommenterede referencer. Studerende, journalister og alle andre starter verden over deres research hos Wikipedia. Wikipedia har tidligere søsat kampagner for at få flere kvinder til at skrive - og dermed måske også få flere sider om kvinder, da de er underrepræsenterede.

Kampagnen #1Lib1Ref kører frem til 23. januar og er ifølge Wikipedia selv kommet godt fra start:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce