Tegner: Thomas Thorhauge
Medier

Kyssende superhelte giver designpris til Politiken

Politiken vinder 4 priser for avisdesign. Der er sølv for David Bowie-nekrolog og guld for stort bladtegnerprojekt med 28 europæiske medier.

Medier

Europa, hvad nu?

Tegning: Ricardo & Julio Rey/El Mundo

Det spørgsmål stillede Politiken videre til 28 europæiske medier efter Brexit.

Bladtegnere på medierne skulle give deres bud på, hvordan Europa nu ville se ud. Det endte med, at Politikens PS-sektion blev ryddet for at vise tegningerne, hvor den spanske avis El Mundos tegning af en løve var på sektionsforsiden.

Det store bladtegnerprojekt er torsdag blevet hædret med guld i Danske Mediers konkurrence for Årets Avisside 2016, hvor det bliver kaldt »et ambitiøst projekt, der blev et europæisk selvportræt efter Brexit«.

Ud over at vinde guld for projektet med tegningerne har Politiken også vundet tre andre priser. Da David Bowie døde, tog Politiken afsked med musikeren med en dobbelthilsen på avisens forside og en sektionsforside.

På selve forsiden havde David Bowie åbne øjne - på kulturforsiden var de lukkede. Danske Medier begrunder sølvprisen med, at det er »originalt og overbevisende« med få virkemidler.

Hæderspris for kyssende superhelte

Også en sektionsforside for såkaldt fanfiction har vundet en hæderspris. Fanfiction er, hvor fans digter videre på livet for deres yndlingskarakterer.

På en sektionsforside for avisens Film&TV-tillæg havde Thomas Thorhauge tegnet superheltene Batman og Superman i lettere uvant situation. Normalt kæmper de to superhelte mod onde skurke, men på forsiden kyssede de hinanden.

Til sidst har Politiken fået endnu en hæderspris for en forside op til De olympiske lege (OL), som er tegnet af Philip Ytournel. Det er en foldud-forside, som ifølge Danske Medier viser, hvordan det er muligt at tage velkendte avisformater nye steder hen.

Tegner: Thomas Thorhauge

»Tegningen myldrer med sjove og sarkastiske replikker til de forestående lege. Fin detalje med det skjulte P, så Politiken bliver til OLitiken. Lige til køleskabslågen – hvis de findes i den størrelse«, lyder det om, hvorfor de får hædersprisen.

Mange priser givet ud

Ved Danske Mediers konkurrence for Årets Avisside 2016 blev der i alt givet 17 hæderspriser, 5 sølvpriser og 4 guldpriser.

Tegning: Philip Ytournel

Kristeligt Dagblad blev belønnet med guld for artiklen Trolden ind i kirken, mens Berlingske fik guld for en forside med den amerikanske præsident Donald Trump.

Men det er ikke kun større, landsdækkende aviser, der har vundet guld.

Den sidste af de i alt 4 guldpriser er gået til JydskeVestkysten for en artikel om anoreksi. Den pris begrundes med, at formidlingen er gribende og skræmmende, og at det er en »sjælden vellykket komposition mellem tekst og foto«.

Derudover er der 1 sølvpris til Jyllands-Posten, 1 til Weekendavisen samt 2 til Ekstra Bladet.

Dommerkomiteen består af Henrik Birkvig fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Marianne Bahl fra Børsen samt chefredaktør for Politiken, Christian Jensen. Sidstnævnte er juryformand, men Christian Jensen har ikke været med til at vælge, hvorvidt Politiken fik priser for sit avisdesign.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce