Det begyndte som en digital årsbog for eleverne på Harvard University. I dag har Mark Zuckerbergs Facebook 2 milliarder månedlige brugere.
Foto: Noah Berger/AP

Det begyndte som en digital årsbog for eleverne på Harvard University. I dag har Mark Zuckerbergs Facebook 2 milliarder månedlige brugere.

Medier

Danske eksperter efter terrorudmelding: Magtfulde Facebook er alt for hemmelighedsfuld

Nationer har brugt århundreder på at afgøre reglerne for den offentlige samtale. Den debat foregår i dag for lukkede døre inde i Facebook. Et demokratisk problem, siger eksperter.

Medier
FOR ABONNENTER

Facebook er millioner af menneskers daglige indgang til informationer om livet og samfundet. Og derfor er det et demokratisk problem, at det amerikanske teknologiselskab ikke fortæller, præcis hvor meget og hvilket indhold selskabet fjerner fra platformen.

Det mener professor Mikkel Flyverbom fra Copenhagen Business School, der har speciale i kommunikation og digitale forandringer.

»Som nationer har vi brugt mange kræfter og århundreder på at definere kriterier for, hvad der er godt og skidt, retfærdigt og uretfærdigt. Den diskussion sker i dag internt i Facebook uden offentlighedens indsigt. Det er et problem, fordi de har stor indflydelse på, hvad vi kan sige, og hvilke informationer vi får adgang til«, siger han.

Professoren får opbakning af Rikke Frank Jørgensen, der er seniorforsker på Institut for Menneskerettigheder, og som har lavet feltstudier i Facebook.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce