DR-byen, Danmarks Radios hovedsæde og DRs koncertshus  i Ørestaden.
Foto: Jens Dresling

DR-byen, Danmarks Radios hovedsæde og DRs koncertshus i Ørestaden.

Medier

S: Det er en »kulturpolitisk katastrofe«, hvis regeringen og DF fjerner hundredvis af millioner fra medieområdet

Besparelser på medieområdet som led i en skattereform vil hive tæppet væk under kulturministeren, lyder det fra Socialdemokraterne.

Medier
FOR ABONNENTER

Det store politiske opgør om DR’s budgetter er på ingen måde slut, selv om regeringen og Dansk Folkeparti skulle blive enige om en skattereform, der tager et større millionbeløb fra DR.

Dansk Folkeparti går videre til forhandlingerne om et nyt medieforlig med et ambition om at skære 25 procent i DR’s økonomi, siger partiets medieordfører, Morten Marinus.

»Jeg kan bare understrege, at Dansk Folkepartis krav stadig er 25 procent, som vi har sagt det sidste halvandet år. Det er stadig vores mål«, siger han.

Politiken kunne i torsdagsavisen referere fra et udkast til en skatteaftale mellem regeringen og DF. Dokumentet viser, at parterne 1. december konkret forhandlede om at afskaffe medielicensen til fordel for en skattefinansiering af DR og en bortbarbering på 12,5 procent af DR’s budgetter. Det vil svare til i underkanten af en halv milliard.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce