Arkivfoto.
  President Donald Trump waves as he arrives on Air Force One at Morristown Municipal Airport, in Morristown, N.J., Friday, July 20, 2018, en route to Trump National Golf Club in Bedminster, N.J.. (AP Photo/Carolyn Kaster)
Foto: Carolyn Kaster/AP

Arkivfoto. President Donald Trump waves as he arrives on Air Force One at Morristown Municipal Airport, in Morristown, N.J., Friday, July 20, 2018, en route to Trump National Golf Club in Bedminster, N.J.. (AP Photo/Carolyn Kaster)

Medier

Amerikanske aviser samles i modangreb på Trump

Mere end 100 aviser vil samles i modstand mod Donald Trumps påstand om, at pressen er folkets fjende.

Medier

Over 100 amerikanske aviser vil 16. august skrive en leder, hvor de kritiserer USA's præsident, Donald Trump, for hans krig mod medierne.

Det skriver Huffington Post.

Avisen Boston Globe har opfordret alle andre aviser til torsdag at svare igen, efter præsidenten har kaldt pressen i USA for 'en fjende af folket'.

Alt fra små ugeudgivelser til store regionale aviser såsom The Houston Chronicle, Denver Post og Miami Herald har sluttet sig til.

'Falske ulækre nyheder'

Tidligere denne måned beskrev Donald Trump medierne som producenter af 'falske ulækre nyheder'.

»Hvad blev der af den frie presse? Hvad blev der af ærlig journalistik? Det laver de ikke. De finder bare på historier«, sagde Trump ifølge Huffington Post ved et politisk møde i delstaten Pennsylvania.

Marjorie Pritchard, der er en redaktørerne på Boston Globes ledersider, forklarer til CNN, at der er stor forskel på de medier, der har meddelt, at de skriver en leder rettet mod Donald Trump torsdag.

»Reaktionerne har været overvældende. Vi har nogle store aviser, men størstedelen er fra små mediemarkeder. De er alle sammen meget entusiastiske om at sige fra over for Trumps angreb på journalistikken, siger hun til CNN.

Til nyhedsbureauet AP siger hun:

»Jeg håber, at vores ledere vil uddanne læserne og få dem til at indse, at et angreb på forfatningens første bestemmelse er uacceptabelt. Vi er en fri og uafhængig presse«.

»Det er et af de mest hellige principper, som står skrevet ind i Forfatningen«.

Boston Globe kalder i sin opfordring til de andre aviser, det Donald Trump har gang i for en 'beskidt krig mod den frie presse'.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce