1.maj i Fælledparken. Avisen Arbejderen, en fadøl og en mand med mobiltelefon.. (Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix)
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

1.maj i Fælledparken. Avisen Arbejderen, en fadøl og en mand med mobiltelefon.. (Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix)

Medier

Efter mere end 40 år er det slut: Danmarks kommunistiske avis dropper papirudgave

Avisen Arbejderen, der udgives af Kommunistisk Parti, stopper efter over fyrre år sin papiravis.

Medier

Avisen Arbejderen opgiver sin trykte papirudgave efter i over fyrre år at have været en trykt, kommunistisk publikation. Det skriver Arbejderen på sin hjemmeside.

Arbejderen startede som en månedsskrift i 1978 og blev et dagblad i 1982.

»Vi har over flere år oplevet, at mediestøtten er blevet beskåret, samtidig med at udgifterne til distribution er stærkt stigende.

»Det ændrede medielandskab har også ramt Arbejderen og betyder, at det er blevet sværere for os at sælge abonnementer på papiravisen«.

»Hele den situation presser vores økonomi og har gjort det vanskeligt for os at opretholde en tilfredsstillende kvalitet i papiravisen. Derfor har vi nu valgt at satse 100 procent på netmediet«, skriver ansvarshavende redaktør Birthe Sørensen på mediets hjemmeside.

Mens det altså er gået ned ad bakke for oplaget og efterspørgslen efter den trykte avis er det gået frem for hjemmesiden, der ifølge sig selv har omkring 60.000 besøgende hver måned.

Ifølge chefredaktøren bliver det en dyr omgang at omstille sig til at være et rent netmedie, da mediestøtten vil falde væk og man skal sikre sig digitale abonnenter. Men der er ingen anden vej frem, skriver Birthe Sørensen.

»Vi ser omlægningen til netmedie som den eneste mulighed for, at Arbejderen kan overleve og blive ved med at udkomme.

»De store danske mediers skandaløse dækning af den aktuelle situation i Venezuela leverer hver dag gode argumenter for, hvorfor det er nødvendigt med medier, som ikke blot følger regeringens og EU's taktstok. Der er brug for en avis som Arbejderen«, skriver chefredaktøren.

Arbejderen udgives af Kommunistisk Parti, men er tidligere udgivet af det daværende DKP. På sin hjemmeside beskriver Arbejderen sig som:

»Danmarks eneste røde dagblad og en vigtig modvægt til den øvrige danske presse«.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce