Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Rasmus Flindt Pedersen
Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Poul Madsen mener, at det er ærgerligt, at Socialdemokratiets gruppeformand er blevet sygemeldt. Men han mener ikke, at avisen skulle have gjort noget anderledes. Foto:rasmus@flindtpedersen.com,

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ekstra Bladets chefredaktør: Vi har på ingen måde forfulgt Henrik Sass - vi har sådan set bare passet vores arbejde

Henrik Sass Larsen (S) begrunder i et opslag på Facebook sin sygemelding med mediernes behandling af ham, men medierne melder hus forbi.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) har i et opslag på Facebook mandag meddelt, at han er sygemeldt.

Han begrunder sygemeldingen med den hårde medfart, som han mener at have fået fra den danske presse. Blandt andet har Henrik Sass Larsen tidligere udtalt, at han har følt sig forfulgt af Ekstra Bladet.

Men det har Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, ikke meget til overs for. Han kalder gruppeformandens beskyldninger for en 'ynkelig undskyldning'.

Ingen forfølgelse

»Vi har på ingen måde forfulgt ham, været modbydelige eller noget som helst andet«, siger Poul Madsen.

»Vi har sådan set bare journalistisk passet vores arbejde«.

Chefredaktøren mener dog, at det er ærgerligt, at Socialdemokratiets gruppeformand er blevet sygemeldt. Men han mener ikke, at avisen skulle have gjort noget anderledes.

Brian Weichardt, politisk redaktør hos Radio24syv, kan heller ikke forstå, at gruppeformanden har følt sig forfulgt af medierne.

»De følelser han har, dem har han«.

»Men jeg kan bare sige, at som journalist er der ikke ret mange politikere i den magtposition, som han var i gang med at få og havde, der har fået så skånsom og fløjlshandskeagtig en behandling, som Sass Larsen har fået«, siger Brian Weichardt.

Den politiske redaktør har selv været opsøgende over for Henrik Sass Larsen. Han har blandt andet søgt at få et uddybende svar om gruppeformandens udtalelser om Danmarks overholdelse af internationale konventioner.

Det er ifølge Weichardt en del af hans job som journalist.

»Jeg ville have svigtet alle former for min faglighed, hvis ikke jeg havde bedt ham uddybe, hvad han mener med, at Danmark skal rode sig ud af konventioner«, siger Brian Weichardt.

Formanden i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, ser heller ingen problemer i den dækning af Henrik Sass Larsen, som medierne har stået for.

»Generelt synes jeg, at man som magthaver på det niveau, som Henrik Sass har været de sidste 15-20 år, må forvente en kritisk journalistik i medierne«.

»Generelt synes jeg ikke, at medierne har overtrådt nogen grænser i forhold til hans privatliv og de sygdomsudfordringer, som nu igen kommer frem, at han har og har haft«, siger Lars Werge.

/ritzau/

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden