0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Screendump fra video
Foto: Screendump fra video
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ida Auken går viralt med videosvar til Trump

Ida Auken (R) tilbyder Trump en bedre handel end Grønland, nemlig vindmøller, i et viralt videosvar til præsidenten.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Radikale Venstres Ida Auken har et tilbud til Donald Trump.

Og nej, hun vil ikke tilbyde ham et køb af Grønland. Hun har nemlig et langt bedre forslag, siger hun i en video på Twitter: Vindmøller.

»Hr. præsident. Jeg vil præsentere dig for det bedste tilbud, du nogensinde har set. Det er så godt, at jeg tror, jeg rent faktisk kan få din opmærksomhed ved at stå ved siden af dette fugledræbende, kræftfremkaldende strømsvigtsgenererende, vindenergiproducerende bæst«, siger Ida Auken, mens hun står foran en stribe vindmøller.

»Lad os snakke om The Deal. Det handler om billig energi og at redde klimaet«, siger Ida Auken og fortsætter sin vindmølle-salgstale:

»Her er et eksempel. Nordsøen – det er havet over Europa – kan producere dobbelt så meget elektricitet som alle Europas kulkraftværker tilsammen«.

Vind billigere. Lyt til videnskaben. Lyt til din pengepung. Og gør en ny handel. Det bliver !

»Og hvad så med prisen, spørger du. Det er billigt. Billigere end kul faktisk – selv i USA«.

»Så stop dine planer«, siger Ida Auken i en direkte appel til præsidenten:

»Jeg ved, du overvejer at bygge nye kulkraftværker. Vind er billigere. Lyt til videnskaben. Lyt til din pengepung. Og gør en ny handel. Det bliver great!«.

Videoen har fredag morgen fået over 140.000 visninger og 3000 retweets. Til sammenligning bliver politikerens tweets normalt delt alt mellem 5 og 30 gange.

»Bare grib... din kuglepen«

Donald Trump har ry for igen og igen at gå til angreb på vindenergi. Vindmøller slår ikke bare fugle ihjel, mener præsidenten. De vil også ødelægge USA økonomisk, miljømæssigt og æstetisk. Desuden mener præsident Trump, at vindmøller er kræftfremkaldende.

Og foruden alt det er vindmøller desuden en garant for strømsvigt, for når det ikke blæser, kan du glemme alt om tv den aften, som Donald Trump sagde tidligere på året.

Også det adresserer Ida Auken i sin videohilsen til præsidenten:

»Du skal ikke bekymre dig om dine tv-middage og filmaftener. I Danmark, hvor det meste af vores elektricitet kommer fra vind, har vi i gennemsnit 15 minutters strømsvigt hvert år, hvorimod I i USA med alle jeres kulkraftværker har gennemsnitligt 2 timers strømsvigt hvert år«.

»Så Hr. Præsident. Vi ved alle, at du kan gøre det. Bare grib...... din kuglepen, underskriv en aftale og lad os redde klimaet«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden