0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Radio24syv fyrer omkring hver tredje i nyhedsafdelingen

Flere medarbejdere på Radio24syv har mandag fået besked om, at de ikke er en del af radioen efter 1. november.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Radiostationen Radio24syv har givet flere medarbejdere på Radio24syv har mandag fået besked om, at de ikke er en del af radioen efter 1. november.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Radio24syv har mandag meddelt flere ansatte på taleradioen, at de fra 1. november står uden job - også hvis radioen vinder udbuddet af en ny DAB-kanal.

Det betyder blandt andet afskedigelser af 10-12 ud af cirka 35 medarbejdere i nyhedsafdelingen, skriver Mediawatch.

»I fredags afleverede vi vores ansøgning. Derfor ved vi nu, hvad vi byder ind med, og kender vores budget, og hvordan vi vil klare den udfordring, der hedder at gå næsten 20 millioner kroner ned i budget«, siger Jørgen Ramskov, administrerende direktør for Radio24syv.

Eftersom det ikke er afgjort, hvem af ansøgerne til DAB-kanalen, der får sendetilladelsen, er alle medarbejdere på Radio24syv formelt set opsagt, fortæller direktøren.

»Alle er formelt set sagt op, fordi vi ikke ved, om vi har en radio 1. november. Dem, der er sagt op i dag, har fået at vide, at hvis vi skulle vinde radioen, så er de ikke en del af den«.

Alle er formelt set sagt op, fordi vi ikke ved, om vi har en radio 1. november. Dem, der er sagt op i dag, har fået at vide, at hvis vi skulle vinde radioen, så er de ikke en del af den

Han fortæller videre til Mediawatch, at han ikke har et samlet overblik over, hvor mange medarbejdere der i alt har fået en fyreseddel mandag.

Tre ansøgere har ansøgt om DAB-tilladelse

Tre udbydere har ansøgt om DAB-tilladelsen, har Slots- og Kulturstyrelsen oplyst.

Ud over Radio24syv håber konsortiet Loud og dk4-Radio at få fingre i de 70 millioner kroner om året, der følger med sendetilladelsen.

Bag kanalen Loud står en gruppe mindre, lokale radiostationer som Radio Diablo, Radio Max Danmark og Foreningen Radio Limfjord.

Det blev for nylig meldt ud, at Berlingske Media, der sammen med People Group har ejet Radio24syv, havde trukket sig fra ejerkredsen.

Det betyder, at Radio24syv vil blive drevet af konsortiet PeopleGroup Five.

Konsortiet består blandt andre af People Group og radioens to programchefer Mikael Bertelsen og Mads Brügger.

Radio- og tv-nævnet træffer endelig afgørelse om sendetilladelsen 22. oktober, hvorefter vinderen af udbuddet kan sende radio fra 1. november.

Sendetilladelsen løber i fire år.

ritzau

Læs mere: