0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Punkteret sexdukke« og »syg kælling«: Hvorfor skriver Thomas Treo fra Ekstra Bladet stadig sexistisk om kvinder?

Formiddagsavisen var engang et uomgængeligt medie i samfundet. I dag er den et sørgeligt ekkokammer for ældre mænd med blikket rettet mod fortiden, skriver Søren Schultz i denne mediekommentar.

Jan Unger/Ekstra Bladet
Foto: Jan Unger/Ekstra Bladet

Ekstra Bladets musikskribent Thomas Treo er kendt for sine barske anmeldelser. I tidens løb har han kaldt kvindelige kunstnere bl.a. »punkteret sexdukke«, »kønsløs lolita«, »fæl narrefisse«, »dum blondine«, »miavende sexkilling« og »syg kælling«.

Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Medier
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Kære Ekstra Bladets redaktion, sæt jer ned. Vi bliver nødt til at tage en snak. En snak om Thomas Treo. Og bagefter skal vi snakke lidt om voldtægtskultur, lidt om clickbait, og til sidst skal vi have en stor snak om ansvar«.

Sådan indledte popmusikeren Jenny Rossander – med kunstnernavnet Lydmor – i fredags en kommentar om og til landets frække formiddagsavis. Kommentaren, der blev offentliggjort i musikmagasinet Gaffa, rummer en tindrende skarp kritik af, at avisens musikanmelder Thomas Treo »hver eneste gang han vender blikket mod en kvinde, skal gøre det sexistisk«, som Rossander formulerer det.

Kommentaren er blevet læst, liket og delt tusindvis af gange på Facebook i de senere dage. Det forstår man godt. Ikke bare fordi Rossanders tekst er lige så veloplagt, som den er vigtig. Men også fordi Treo i årtier har været dansk musikanmelderis enfant terrible med sine notorisk bøvede skriverier. Alle får med grovfil og bodegapoesi. Således også kvindelige kunstnere, der gennem tiden er blevet kaldt »punkteret sexdukke«, »kønsløs lolita«, »fæl narrefisse«, »dum blondine«, »miavende sexkilling«, »syg kælling« og meget andet lyrisk. Som regel sat op i æggende overskrifter for at generere klik og annoncekroner.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce