Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

METALLIC. En af Ole Ydes lette sommerkjoler i ’aluminiumiseret’ look.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Modeanmeldelse: Monsieur Ole siger »kort« til nutidens Korsbæk-fruer

Skræddermestre som Ole Yde holder liv i traditionen med personligt tilpasset couture og kongelige kunder.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis Daniel Skjern i dag skulle flygte fra provinsen og rejse til København for at blive noget ved moden, ville han sikkert vælge at komme i lære hos Ole Yde.

Her ville han kunne leve sine prinsessedrømme ud, vælte sig i silke og få lov til at klæde Overdanmark på til fester i og tæt på kongehuset.

LÆS ARTIKEL

Kun til Ole
Som en moderne udgave af 1950’ernes Holger Blom er 34-årige Ole Yde skræddermester med eget atelier, boutique i Ny Adelgade og kunder selv i Kina og Rusland, der får specialsyet kjoler til særlige lejligheder.

Det er et eksklusivt marked med en dedikeret fanskare, og håndværkeren har fast show i modeugen.

»Jeg kommer kun til Ole«, som en af damerne med stolthed i stemmen forklarede en veninde på vej ind til showet.

Jeg kommer kun til Ole,I denne sæson får Yde, som firmaet hedder, endda følgeskab af kollegaer som kjolemageren Jesper Høvring og den blondeglade skrædder Elsa Adams. De viser, at traditionen med personligt tilpasset couture lever videre i dansk mode.

SE FOTO

Skinnende stoffer
Ole Yde har sin styrke i de helt store skrud, og kollektionen til forår/sommer 2013 var mere enkel, let og luftig, end man ellers ser fra hans nål og tråd. Langt de fleste kjoler var korte, og det mest overraskende indslag var en leg med skinnende materialer.

Flere af silkekjolerne var ’aluminiumiserede’. Det er moderne modesprog for det, bilejere kalder metallic. Det gav en anderledes finish, og en kjole i fuchsia nærmest strålede. Den vil automatisk tiltrække sig opmærksomhed på en rød løber.

Det er et univers, Ole Ydes kjoler ofte dukker op i, og ugebladenes udsendte var på plads i Amaliegade, lige ved Amalienborg, for at få et glimt og et par ord fra showets købestærke gæster.

Ranglisten blev toppet af prinsesse Marie, tæt fulgt af flere godsejerfruer og modne kvinder med mænd på slæb, der drak Veuve Clicquot af tulipanglas i den fine gamle baggård. Vi kunne lige så godt have været til dressurridning.

LÆS ARTIKEL

Diskret lir

Udvalget i monsieur Oles boutique er korrekt, lækkert og roligt. Man kommer ikke til at skille sig ud af de forkerte årsager, hvis man skruer sig ned i en af hans klassiske sorte A-linje-kjoler, vælger den lange hvide med perleudsmykningen eller en af de blomstrede, som må være målrettet markederne i Østen. Selv valget af blingbling var diskret. Ole Yde havde fået adgang til Georg Jensens arkiv og matchede f.eks. en hvid minikjole med en af Anne Amitzbølls tunge halskæder og eksklusivt sølvhåndværk fra Nanna Ditzel og Henning Koppel m.fl. Det er første gang, George Jensen har åbnet gemmerne, og Ole Yde supplerede med stiletter fra Christian Louboutin bare lige for at understrege, at hans kreationer ikke er tænkt som hverdagstøj i nutidens Korsbæk. SE
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden