Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: LEHMANN MARTIN
Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Fashion Week sætter rekord - igen

Den kommende modeuge i København bliver større end nogensinde før.

Mode
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er ikke nogen hemmelighed.

Der går et godt stykke tid, før København er en modeby med samme store indflydelse som Paris, Milano og New York.

Til gengæld stikker Copenhagen Fashion Week, der bliver afviklet i den kommende uge, igen sin egen rekord målt på størrelse.

Sommerens modeuge omfatter 5 messer, 45 shows og mere end 2.700 udstillere. Dermed placerer København sig atter i den internationale superliga sammen med sværvægtere som New York, Berlin og Milano målt på størrelsen.

»Det er en super god udvikling for os og et kvalitetsstempel af København som modeby«, siger Anne Christine Persson, der er udviklingsdirektør hos Copenhagen Fashion Week.

Gamle kendinge og nye talenter Mere end 60.000 indkøbere, modeskikkelser og pressefolk forventes at deltage under Copenhagen Fashion Week. Showkalenderen omfatter både veletablerede danske modehuse som Designers Remix, Bruuns Bazaar og Day Birger et Mikkelsen, ligesom nye, unge designerhåb som Freya Dalsjö og Anne Sofie Madsen skal vise deres bud på moden for foråret og sommeren næste år.Danske mærker som Peter Jensen og Wood Wood er samtidig vendt tilbage til modeugen efter at have afholdt shows i blandt andet Berlin og Seoul. Og så har Copenhagen Fashion Week fornemt internationalt besøg i form af globale modemastodonter som Adidas og britiske French Connection.

»Mange modevirksomheder synes, at det skandinaviske marked er spændende lige nu. Markedet er købestærkt, og Copenhagen Fashion Week er en platform, der samler indkøbere fra især hele Norden,«. forklarer Anne Christine Persson.

Opkomlingen København

Selvom Copenhagen Fashion Week imponerer med sin størrelse, er det dog fortsat de tunge modedrenge i Paris, New York, London og Milano, der svinger taktstokken i det internationale modebillede, siger udviklingsdirektøren.

»Der er stadig et godt stykke fra København til Paris og de andre store modebyer. Men vi kan igen være stolte over en imponerende showkalender under Copenhagen Fashion Week med mange dygtige, danske talenter. Det går den helt rigtige vej,« fortæller Anne Christine Persson.

Copenhagen Fashion Week afholdes fra den 8.-12. august.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden