Musik

slut Stengade 30 mister milliontilskud

Stengade 30 får frataget sin status som regionalt spillested, mens andre spillesteder får krisehjælp på samlet 4 millioner.

Musik

Spillestedet Stengade 30 står over for den største økonomiske krise i sin eksistens.

Københavns Kommune har i samarbejde med Kunstrådet besluttet sig for at opsige Stengade 30s status som regionalt spillested.

En status, der frem til udgangen af 2012 ellers ville have sikret støttekroner i millionklassen.

Dette vil højst sandsynligt betyde, at spillestedet, som har kæmpet med dårlig økonomi i længere tid, må lukke.

Krisepenge til andre steder Beslutningen er truffet samtidig med en merydelse til flere af de andre koncertsteder.

Krisen på de københavnske spillesteder fik i går, som tidligere varslet, et enigt Kultur- og Fritidsudvalg til at fordele et samlet beløb på 3,9 millioner kroner i akut hjælp.

LÆS ARTIKELVega og JazzHouse får krisepakke

Stengade står uforstående
Formanden for Stengade 30 bestyrelse, Michael Lauritzen Dahl, vil ikke udtale sig om, hvorvidt spillestedet lukker, før han har holdt møde med spillestedets samlede bestyrelse og ledelse senere i dag.

Han vil dog gerne kommentere begrundelsen for at opsige aftalen, som blandt andet lyder på, at »Stengade 30 ikke længere er i stand til at leve op til det professionelle niveau, der fordres af et regionalt spillested«.

»Jeg stiller mig helt uforstående overfor begrundelsen, da vi løfter en enestående opgave i forhold til vækstlaget. Det her er meget trist for vækstlaget i dansk musik«, er Michael Lauritzen Dahls kommentar.

De fik ekstrastøtte

De spillesteder, der får del i støttepakken, er Vega med ekstra tilskud på 2,1 mio. kroner, mens Copenhagen JazzHouse tildeles en million kroner.

Udbetaling af de ekstraordinære tilskud sker under forudsætning af, at spillestederne iværksætter en række særlige økonomiske og organisatoriske tiltag til gen-opretning af deres driftsøkonomi.

Derudover får Pumpehuset 300.000 kroner i støtte til at puste nyt liv i musikscenen på Vandværksgrunden.

De resterende 500.000 kroner fordeles til konkrete arrangementer blandt byens såkaldt honorarstøttede spillesteder.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden