Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Koncertpublikummet får nu en mulighed mere i Køebnhavn. Et nyt spillested for den unge musik, Beta, åbner på lørdag på Amager.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Koncertpublikummet får nu en mulighed mere i Køebnhavn. Et nyt spillested for den unge musik, Beta, åbner på lørdag på Amager.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

shit island clubbing Nyt klubspillested åbner på Amager

Den tidligere Café Kino ved siden af Amager Bio åbner på lørdag som spillested. Konceptet hedder Shit Island Clubbing.

Musik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vesterbro har Vega, København K har Pumpehuset, Christianshavn har Loppen, Nørrebro har Rust - og Stengade 30, indtil konkursen for et par måneder siden.

LÆS ARTIKEL

Og på lørdag får Amager også sit eget bydels-spillested med fokus på den unge, eksperimenterende musik.

Amager Bios 'lillesøster' Café Kino er på en måned blevet omdøbt til Beta, og omformet fra caféscene med jazz og singer-songwriteraftener til klubscene med rå omgivelser og en ambitioner om at skabe et levende koncertmiljø for vækstlaget på den danske musikscene.

Væk fra retrorock
Lokalet, som kan rumme 100 personer, er en del af Amager Bio-bygningen.

Men forskellen på de to spillesteder kommer til at være tydelig, forklarer Amager Bios Rune Erbs Ledet, der er ansvarlig for udviklingen af det nye spillested.

»Der er jo relativt meget retrorock derovre (i Amager Bio), så der har længe været behov for noget, der trak den anden vej«.

»Det er stadig en lorteø«.
I en pressemeddelelse kalder Beta selv spillestedets koncept for Shit Island Clubbing.

Ifølge Rune Erbs Ledet er det dog ikke et slogan, som de vil gå videre med i deres branding af Beta. Men det handler om at holde fast i, at Beta er et Amager-sted, fortæller han.

Af samme grund er et foto af et klassisk amagerkansk kolonihavehus fra haveforeningen Vennelyst med stribede markiser og flagstang blevet blæst op i stor størrelse og klæbet op som tapet på en af spillestedets vægge.

»Vi vil godt være ved, at vi er på Amager. Og det er stadig en lorteø«, siger Rune Erbs Ledet, der selv har boet på Amager i mange år.

Beta-version
Navnet Beta er der også en forklaring på.

En betaversion er IT-lingo for et program, der er testet internt og så godt som fejlfrit, men som man ønsker testet af en bredere kreds af brugere.

Og spillestedet er ifølge Rune Erbs Ledet en pre-version af det større spillested, som de regner med at kunne skabe i 2011, når pladsen foran Amager Bio bliver ombygget til et kulturområde under navnet Musiktorvet i et kommunalt millionprojekt.

LÆS ARTIKEL

Men navnet understøtter også musikprofilen.

Her er det nemlig ikke nødvendigt for et band at være finpudset og signed på et pladeselskab for at blive booket.

»Det behøver ikke at være perfekt. Der skal være plads til alle dem, der ikke har den endelig version klar, men som har noget anderledes at komme med«, siger Rune Erbs Ledet og tilføjer, at Beta heller ikke lægger sig fast på bestemte genrer.

Pengene er brugt på lydudstyr
På samme måde bliver Betas omgivelser ikke polerede og topsmarte.

Rune Erbs Ledet sammenligner Beta med det tidligere Stengade 30, hvor indretningen ikke var så vigtig, men indholdet - musikken - var i fokus.

»Vi har brugt en masse penge på nyt udstyr, så det bliver superlækker og professionel lyd. Det er meget vigtigt, at det er på niveau med de andre spillesteder«, fortæller han.

For miljøets skyld

Rune Erbs Ledet vil endnu ikke spå om, hvorvidt Beta så faktisk kan få amagerkanerne til at blive på deres ø, når de skal se koncerter, eller ligefrem få resten af byens nysgerrige koncertgængere til at søge til Amager.

Kapaciteten på 100 personer sætter under alle omstændigheder en begrænsning for, hvilken type arrangementer, der kan afholdes og hvor stort et publikum, Beta får.

Men det er bestemt forsøget værd at få sat liv i Amager som musikscene, mener han:

»Det handler om mijø, og hvis ikke vi allesammen er med til at stimulere det, kommer der ikke et miljø ude på Amager. Så bliver det en soveby, hvor man bor, og så kører man ind til byen, når man vil opleve noget«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden