Laban. Lecia Jönsson og Ivan Pedersen udgjorde firser-duoen Laban. Arkivfoto.
Foto: ERIK PETERSEN

Laban. Lecia Jönsson og Ivan Pedersen udgjorde firser-duoen Laban. Arkivfoto.

Musik

Laban: Vi blev tørret for millioner

Pladeselskab snød os, så vandet drev, lyder det fra populær firser-duo.

Musik

Livet på landevejene med koncerter i hele Europa var formentlig årsagen til, at Ivan Pedersen og Lecia Jönsson fra popduoen Laban overså alle de penge, der flød over grænserne til pladeselskaber og mennesker, som de ikke kendte.

»Vi er udkommet flere steder i Europa, og vi kan slet ikke forstå det. Men der er nogen, der tjener gode penge på det stadigvæk, samtidig med at vi er blevet snydt«, siger Lecia Jönsson til B.T.

80'er duoen Laban blev en landeplage i 1982 med hittet 'Hvor skal vi sove i nat?', som i dag er solgt i over en million eksemplarer.

»Vi blev tørret«
Men da de via et nyt pladeselskab tog hul på et udlandseventyr, blev de snydt, så vandet drev.

»Vi blev tørret i bagdelen. Vi blev snydt for et beløb med mange nuller. Ikke mange millioner, men nogle stykker«, siger 61-årige Lecia Jönsson.

Popduoen mener selv, at de normalt var gode til at forhandle kontrakter, men da udlandseventyret skulle skubbes i gang, var de ikke alt for vakse ved havelågen.

»Hvis du ender med en omkostningsbestemt betaling af kunstneren, så skal du være indstillet på at sende en revisor hvert kvartal. Og så dygtige var vi alligevel ikke blevet«, siger Ivan Pedersen til B.T.

Ingen penge fra Rusland
Deres populære plader er siden udkommet i lande, som, de ikke vidste, ville sælge deres musik.

»Den sidste plade, jeg har købt, kom fra Rusland, men Ivan og jeg modtager ikke nogen penge fra Rusland«, siger Lecia Jönsson.

Måske kan popduoen indhente lidt af det forsømte rent økonomisk, når Laban i næste uge udgiver et bokssæt med hele otte cd'er, men selv ser de mere udgivelsen som en værdig opsamling på et lille tiår i deres musikerliv.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce