Hitlistestormer. Hansi Hinterseer er populær hos danskerne, men ikke hos radiostationerne. Arkivfoto.
Foto: Manfred Werner/Creative Commons/Manfred Werner (GNU-FDL and Creative Commons attribution 3.0)

Hitlistestormer. Hansi Hinterseer er populær hos danskerne, men ikke hos radiostationerne. Arkivfoto.

Musik

DR ignorerer østrigsk schlagerkonge

Tidens mest populære kunstner er kun spillet to gange på DR's kanaler.

Musik

Selv om man storhitter i Danmark, er det slet ikke sikkert, at radiokanalerne gider at spille dig.

Det er den østrigske schlagerkonge, Hansi Hinterseer, beviset på.

LÆS ARTIKEL

Kun sølle to gange er han blevet spillet på DR's radiokanaler, siden hans album 'The Danish Collection' indtog førstepladsen på den officielle albumhitliste fra pladebrancheorganisationen IFPI.

Til sammenligning bliver hitlistens nummer to, Rasmus Seebach, sendt ud i æteren flere gange dagligt på alle DR's radiokanaler.

På DR's brede udvalg af kanaler har man åbenbart ikke fundet plads til schlagerkongen, der har en fortid som professionel skiløber.

Hansi Hinterseer er på mange måder en sjældenhed i den moderne musikbranche. Kun 1 procent af hans album er blevet solgt digitalt, og til trods for at han ikke bliver spillet i radioen, ligger han nummer et på hitlisten.

LÆS ARTIKEL

Østrigerens primære eksponering er sket gennem nichekanalen DK4, og det har vist sig at være yderst effektivt.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce