Foto: Peter Hove Olesen
Musik

guldsalg Natasja-cd runder 30.000 solgte eksemplarer

'I Danmark er jeg født' ligger på 6. uge blandt de fem mest solgte cd'er i Danmark.

Musik

'Op Med Hodet' og 'Ildebrand i Byen' er numre, der det seneste år har huseret på hitlisterne. Det giver nu resultater i pladeforretninger landet over.

Kun seks uger efter udgivelsen er der solgt 30.000 eksemplarer af Natasjas plade 'I Danmark er jeg født'.

Den udkom i fuld overensstemmelse mellem pladeselskab og Natasjas familie 24. september. Præcis tre måneder efter solisten omkom ved en bilulykke på Jamaica.

En del af salget kunne bero på den massive pressedækning, der har været af den danske rap-prinsesse af Islands Brygge lige siden hendes død.

Det mener direktøren for pladeselskabet Playground, som udgiver Natasja, dog ikke er fair.

»Danmark har mistet en stor stjerne«

»Allerede under vores første forhandlinger med Natasja var vi klar over, at her var en person, der kunne nå langt. Og vi kunne konstatere under arbejdet med pladen, at folk havde et godt øje til hende. At hun sælger så meget nu er først og fremmest et bevis på, at Danmark har mistet en stor stjerne«, mener direktør Søren Krogh Thompson.

Pladeselskabet og Natasjas familie har oprettet en fond, som er tiltænkt unge musikere, der har brug for en hjælpende hånd. Pladesalget betyder, at mellem 80.000 og 100.000 kroner samt et tilsvarende beløb i Koda-penge (royalties fra radio og biblioteksudlån) vil gå til Natasjas Mindefond, der bestyres af foreningen for rytmiske sangskrivere og komponister, DJBFA.

Sekretariatsleder i DJBFA Poul-Henrik Jensen er ikke overraskene glad for salgstallet.

»30.000 er imponerende. Det angiver, at vi kan få en pæn startbasis for legatet«, konstaterer han.

Målet er at konsolidere fondens egenkapital inden bestyrelsen, der blandt andet består af Natasjas familie, i begyndelsen af 2008 beslutter hvor meget og til hvem, fonden uddeler.

Læs Ditte Gieses anmeldelse af 'I Danmark er jeg født" .

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce