Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Vinder. Lena Meyer mødte kronprinsesse Mette-Marit efter finalen. Det var en komisk oplevelse, fortalte hun pressen efterfølgende.
Foto: CORNELIUS POPPE/AP

Vinder. Lena Meyer mødte kronprinsesse Mette-Marit efter finalen. Det var en komisk oplevelse, fortalte hun pressen efterfølgende.

Musik

Dansker står bag tysk triumf

Århusianer har skrevet tyske Lene Meyers Melodi Grand Prix-vinder.

Musik

Århusianske John Gordon har skrevet vindersangen ’Satellite’, som tyske Lena Meyer sang ved finalen i Oslo.

Faktisk havde han slet ikke forestillet sig, at sangen ville vinde Det Internationale Melodi Grand Prix, fortalte han til politiken.dk efter finalen.

Troede Danmark ville vinde »Jeg har det faktisk ret mærkeligt og meget surrealistisk, for jeg havde troet, at det var Danmark, der ville vinde. Sådan så det jo ud i starten af pointgivningen«, siger den stolte sangskriver.

Det begyndte heller ikke så lovende for Tyskland.

»Der var det Danmark, der løb med 12-tallerne. Men så begyndte det at gå den anden vej«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Sangen var da heller ikke rettet mod at skulle ende i melodi grand prix’et, da John Gordon skrev sangen med sin amerikanske sangskriver Julie Frost for to et halvt år siden.

»Og så endte det med det her. Det havde jeg ikke regnet med«, siger en meget glad John Gordon.

Først for nylig fik han at vide, at hans sang overhovedet var med i det tyske MGP. Og første gang han mødte sangerinden Lena Meyer var i tourbussen, der kørte fra hotellet til Telenor Arena i Oslo.

LÆS ARTIKEL

Og det var også en glad – nærmest elektrisk – Lena Meyer, der mødte hundredvis af journalister og fotografer efter afslutningen. Alligevel virkede hun som om, at hun havde benene solidt plantet på jorden.

»At have vundet er en rigtig god følelse. Men det er ikke alt – det er ikke livet at vinde, men det er en del af det«, lød de vise ord fra den unge grand prix-vinder.

At møde Mette-Marit var komisk

Hun morede sig samtidig over sit møde med Norges kronprinsesse Mette-Marit efter finalen.

»Det var sjovt at møde hende. Men det var også ret komisk«, sagde hun og tilføjede, at kronprinsessen så fin ud i sin lyserøde dragt.

Danmark blev nummer fire i grand prix’et, mens Tyrkiet blev nummer to og Armenien nummer tre.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce